9 Eylül 2015 Çarşamba

Paris’te AKP protestosu

Demokratik Toplum Merkezi bileşenleri ve Sosyalist Kadınlar Birliği üyeleri Kürdistan’da yaşanan katliamlara dikkat çekmek amacıyla Paris’in merkezi garı Gare du Nord’da yarım saatlik oturma eylemi yaptı.


Oturma eyleminde, “Katil Erdoğan”, “Kürdistan’da katliam var”, “Kürt sorununa politik çözüm” sloganları eşliğinde yapılan kısa konuşmalarla, Kürdistan’da yaşanan katliamlar anlatıldı. Ölülerini buzdolaplarında saklamak durumunda kalan bir halkın direnişi karşısında Türk devletinin bu kez hedef olarak HDP’yi gösterdiği ve bunun devamında HDP bürolarının yakıldığı belirtilen eylemde çevrede bulunanlara "sessiz kalma" çağrısı yapıldı. 
Polisin müdahale etmediği eylem alkış ve zılgıtlarla son bulurken Perşembe günü Fransa’nın Türkiye’deki katliamlara sessiz kalmaması yönünde yapılacak eyleme çağrı yapıldı. Perşembe günü Kürdistani kurumlar, HDP bileşenleri ve Türkiyeli göçmen örgütleri saat 18.00’den itibaren Fransa Dışişleri Bakanlığı önü İnvalide Meydanı’da biraraya gelerek saldırıları protesto edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder