22 Eylül 2015 Salı

Bielefeld’de gençlerden tecride karşı çadır eylemi

Avrupa’da Kürt gençlerini, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridi kınamak amacıyla eylemleri sürüyor. Almanya’nın Bielefeld kentinde Ciwanên Azad Bielefeld, Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek için “Xwedî derkeve” şiarıyla çadır eylemi düzenliyor.


Almanya’nın Bielefeld kentinde Ciwanên Azad üyesi gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek amacıyla çadır eylemi düzenliyor.
“Xwedî derkeve”, “Li Rêbertiya xwe xwedî derkeve (Önderliğine sahip çık)” şiarıyla gerçekleştirilen çadır eylemi 5 gün sürecek. 
Bugün saat 12:00’da Jahnplatz’da başlayan eylem saat 19:00’a kadar sürecek. Kürt gençlerinin açmış olduğu çadır Almanların ve Almanya’da yaşayan halklar tarafından yoğun ilgi karşılandı. Çadırda Öcalan üzerindeki tecrit, Kürdistan’daki katliam ve Öcalan’ın özgürlüğüne dönük bildiriler dağıtılıyor. Eylemciler “Önderliğimizin fiziki özgürlüğü gerçekleşene kadar eylemselliklerimiz her alan da farklı şekillerde devam edecektir” mesajı verdi. Kürt gençlerini açılan çadıra sahip çıkmaya ve eyleme katılmaya çağırdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder