21 Eylül 2015 Pazartesi

DİDF: Eşit ve özgür gelecek için oylarımız HDP'ye

Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF), Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da 1 Kasım'da düzenlenecek genel seçimlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.


'AKP ÜLKEYİ KAN GÖLÜNE ÇEVİRDİ; EMEKÇİLERİN DURUMU DA İÇLER ACISI'
Avrupa'da 8-25 Ekim günleri arasında oy verme işleminin gerçekleşeceğinin hatırlatıldığı açıklamada, "7 Haziran seçimlerinin sonucunu kabul etmeyen Erdoğan ve partisi AKP, üç ay içinde ülkeyi '400 milletvekili' için adeta kan gölüne çevirmiş bulunuyor. Tek başına iktidar olmak; bunun için de HDP'yi ezerek barajın altında bırakmak ve milliyetçiliği kışkırtmak üzere ülkeyi savaş ortamına sokan Erdoğan ve onun yönettiği geçici AKP hükümeti, 'ne çözümü, ne müzakeresi' diyerek, Kürt sorununu asker ve polisle; savaş ve çatışmayla 'çözmeye' girişmiş bulunuyor" denildi.
Ülkede emekçi ve yoksulların durumunun da 'içler acısı' olduğunun vurgulandığı açıklamada, şu çağrıya yer verildi:
'OYLARIMIZI HDP'YE VERELİM'
"Bütün işçi ve emekçileri, barışa ve kardeşliğe katkı yapmaya çağırıyoruz. 1 Kasım seçimlerinde vereceğimiz oylar bu katkının bir parçası olacaktır.Tercihimizi, Türkiye halkının demokrasi, özgürlük ve barış özleminden yana kullanalım; Türkiye'nin sermaye ve savaştan yana partiler tarafından yönetilmesine; Türk-Kürt çatışmasının körüklenmesine ve Kürt halkını inkar ve imha çabalarına 'hayır' diyelim. Oylarımızı, her şeye rağmen inatla barış-kardeşlik diyen; emekçilerin haklarını, doğanın tahrip edilmemesini, gençlere-kadınlara özgür ve eşit bir gelecek verilmesini savunan HDP'ye verelim."
'TALEPLERİMİZİ HDP SAHİPLENİYOR'
DİDF, HDP'nin yurt dışında yaşayanların vicdani ret, yüksek pasaport harçlarına son verilmesi, dövizle emeklilik, “kârdan pay”, “kâr ortaklığı”, “faiz ve düzenli gelir” gibi vaatlerle dolandıranların maddi zararlarının tazmininin sağlanması gibi taleplerini sahiplendiğine de dikkat çekti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder