26 Eylül 2015 Cumartesi

'Öz savunma kendine sahip çıkmaktır'

Amed öz savunmanın günümüzde olmazsa olmaz görevlerinden olduğuna dikkat çekerek “Böylesi bir süreçte öz savunma halklar için çok önemlidir. Kürtler için zaten vazgeçilmez bir durumdur" dedi.

'Öz savunma kendine sahip çıkmaktır'
YJA Star komutanlarından Nujiyan Amed öz savunmanın bu dönemdeki önemini değerlendirdi. Nujiyan Amed, öz savunmanın günümüzde olmazsa olmaz görevlerinden olduğuna dikkat çekerek; "Böylesi bir süreçte öz savunma halklar için çok önemlidir. Kürtler için zaten vazgeçilmez bir durumdur. Kendini savunma ilkesini bilmek gerekiyor. Bu öz savunmanın temel ilkelerinden biridir. Kürtler yüz yıllardır saldırılarla yüz yüze bırakılmış, son yüz yılda da faşizan saldırılarla inkar ve imhaya tabi tutulmuştur. Doğalında en çok öz savunmaya ihtiyacı olan halklardan biridir. Mevcut Ortadoğu ve dünya gerçekliğini ele aldığımızda Kürtler öz savunmasız olamazlar.  Böylesi faşizan ve vahşi yönelimlere karşı öz savunmasız olmak demek, kendini bitirmek ve yok etmek demektir" dedi.

TEMEL İLKE KENDİNİ KORUMAK
Öz savunmanın temel ilkelerinden birinin kendini savunmak olduğuna dikkat çeken YJA Star komutanı Nujiyan Amed devamla şunlara vurgu yaptı; "Kürtler en çok öz savunmaya ihtiyacı olan halklardan biridir. Mevcut Ortadoğu ve dünya gerçekliğini ele aldığımızda Kürtler öz savunmasız olamazlar.  Böylesi faşizan ve vahşi yönelimlere karşı öz savunmasız olmak demek, kendini bitirmek ve yok etmek demektir. Kürtler her zaman için kendilerini savunma çabası içinde olmuşlardır. Bunu yaptıkları içinde bir çok defa katledilmişlerdir. Buna rağmen hiç bir zaman boyun eğmemişlerdir. "

BİR GÜL DİKENLERİYLE ÖZ SAVUNMASINI YAPAR BİZLER ÖRGÜTLENMEYLE
Öz savunmayı sistemli bir biçimde geliştirmek gerekliliğine vurgu yapan Nujiyan Amed sözlerini şöyle sürdürdü; “Bir gülün savunması etrafını ören dikenleridir. Bizlerde kendi özgürlüğümüz için birbirimize kenetlenerek, doğru bir örgütlenmeyle kendimizi çok rahat koruyabiliriz. Gülün öz savunması dikenleri ise, bizim öz savunmamızda örgütlülüğümüzdür. Örgütlenerek parçalanmaya engelleriz, örgütlenerek sel olup akarız. Dünyanın hiç bir yerinde örgütlü olan bir güce, halka kimse kolay kolay dokunamaz, zarar veremez.
Eğer bir ülkede sürekli faşizan yönelimler var ise, bir ülkede demokrasi adına hiç bir şey yok ise, bir ülkede özgürlükler ortadan kaldırılmış inkar ve imha siyaseti yürütülüyorsa işte o zaman öz savunma devreye girer. Öz savunmanın her türlü yöntemi meşrudur. Silah da dahil. Bu dönem en çok öz savunma temelinde kendimizi koruyacağımız dönemdir. Eğer öz savunmamızı güçlü kılmaz isek o zaman faşizan zihniyet tarafından eskisinden daha gaddarca yönetilmeye ve yok edilmeye mahkum kalırız. Bizler buna mahkum değiliz, halklar çok rahatlıkla kendi öz savunmasını yapıp kendilerini yönetebilirler. Halkların önünde hiç kimse duramaz tarihte bunu göstermiştir. "
“Öz savunma demek, kendi kültürüyle, diliyle, tarihiyle, coğrafyasıyla en önemlisi de kendi özüyle yaşamasını bilmektir” diyen Nujiyan Amed şu noktalara dikkat çekti; "Bir halk kendi dili-kültürü, tarihi ve coğrafyasından eğer uzaklaşırsa o zaman o halk kim olursa olsun özünden boşaltılır ve kendisi diye bir şey kalmaz. Yani Kürt ise Kürtlük denen bir şey kalmaz. Her halkın bir tarihi geçmişi vardır. Bir halkı diğer halklardan farklı kılan kültürel zenginliği ve gerçekliğidir. Kürtler bu konuda çok zenginler. Bu zenginliği bu tarihsel dokuyu Türk faşizan devleti ve hükümeti ortadan kaldırmak istiyor. Buna karşı direnen bir halk gerçekliği var bu halk öz savunmanı geliştirdiği oranda karşısında ki bu faşizan zihniyet kaybetmeye mahkumdur."
ÖZ SAVUNMA İLE KAZANMAYA HAZIRIZ
Kuzey Kürdistan da hem halk olarak hem de gerilla olarak öz savunmamızı güçlü bir biçimde yürütmek esas görevlerimizden biridir diyen Nujiyan Amed; "Kürt halkı öz savunmasını kuzeyde geliştiriyor ve başarılıdır da. Halkın direnişi bunun göstergesidir. Yine gerillanın halkını koruma temelinde misilleme eylemleri büyük başarıları içeriyor. Halklar her zaman için kendilerini yürütebilecek pozisyondadırlar. İlla gaddarlar, faşistler onları yönetecek diye bir şey yoktur. Faşistler ve gaddarlar sadece çıkar temelinde halka yanaşırlar halkları sömürerek kendi iktidarlarını garantiye alırlar. Onların iktidarını başlarına yıkan yine halkların direnişi olur. Kuzey Kürdistan da şu an da yaşanan da budur. AKP, kürlerin gücüne dayanarak  iktidar oldu şimdi ise Kürtlerin gücü eksenin de baş aşağı düşme aşamasındadır. Kürtler Türkiye de bu kadar büyük bir güce sahip olduklarının farkına varmışlardır. Kürtler örgütlenip birlik olurlarsa Türkiye de demokrasi zirveleşir. Halkımızın bunu en üst seviyeye getireceği de kesindir. Öz savunma temelinde bu başarı elde edilir. Bu başarı sadece Kürtlerin değil Türkiye de yaşayan hakların başarısı olur."

HALK VE GERİLLA KENETLENEREK BAŞARILI OLUR
Nujiyan Amed devamla şunları belirtti: "Halk ve gerilla her zamankinden daha çok birbirine kenetlenmelidir. Bu söz de değil pratikte güçlü bir biçimde uygulanmalıdır. Böyle bir kenetlenme olunca bu sonuç almaya götürür. Bu bir örgütlenmedir hem de güçlü bir örgütlenme. Tüm mahalleler bir birbirinin ve aynı zamanda öz savunması olmalıdırlar. Şehirler ha keza öyle olmalıdır. Tüm halkımız gençlere güçlü bir destek vermeli ve gençleri tamamlamalılar. Gençlerimizi yalnız bırakmamalıyız. Öz savunma sadece gençlerin görevi değil tüm halkın görevidir. Gençler geleceği özgür öz yönetimleriyle inşa etmek istiyorlar. O zaman Halkımıza düşen görevde bu geleceğin inşasında güçlü bir biçimde yer almak ve öz savunma sistemini güçlü bir biçimde oluşturmaktır. Öz savunma genel bir katılımı gerekli kılıyor, bir yer de öz savunma gelişecek diğer yerde olmayacak, böylesi bir durum yaşanmamalı. Birbirinin öz savunmasından da güvenliğinden de sorumlu olmasını bilmek ve üstlenmek gerekir. Hiçbir şehrimizi, mahallemizi bundan mahrum bırakmamalıyız. Eğer bunu yaparsak o zaman hiç kimseyi katledemezler. Bizleri katletmeye endeksli bir polis ve ordu gerçekliği var. Bu zihniyete karşı öz savunma temelinde güçlü bir cevap gerekiyor. "

ÖZ SAVUNMAYI EN ÇOK GELİŞTİRENLER KADINLAR OLMALIDIR
Nujiyan Amed öz savunma boyutunda kadınların rol ve misyonuna dikkat çekerek şunları vurguladı: "Tamamıyla erkek egemen iktidar zihniyetiyle örülmüş bir sistemde kadınlar öz savunmasız kesinlikle olamazlar. Önderliğimizin emeğine güçlü bir biçimde sahip çıkacağız.  Özgür toplumu oluşturuncaya kadar bu mücadele devam edecektir. Kadınların kendisini her yönüyle savunması gerekiyor. Kadınlar bu temel de yönünü dağlara verdi, hepimiz bunun için mücadele yürütüyoruz. Mücadelesiz bir gelecek kazanılamaz. Kürdistan ve Ortadoğu gerçekliğinde kadınların öz savunması vazgeçilmez bir görevdir.  Öz savunmayı her yönüyle geliştirmeleri gereken kadınlardır. Kadınlar öz savunmalarını geliştirdikleri oranda toplumu özgürleştirirler. Örgütlenme, kendini eğitme, bilinçlendirme, kendi kendini yürütme, karar gücü olma, saldırılar karşısında ortak tepki gösterme, silahla yönelenlere karşı öz savunma ekseninde cevap verme esastır. Kadınlar olarak her dönemden daha güçlüyüz. Gücümüzü birleştirme ve bu temelde kendi gücümüzle kendimizi koruma ve özgür irademizi garantiye alma esas görevlerimizden biridir. En büyük öz savunmalarımızdan biride yurtseverliğimizdir. Kendi dili, kültürü, coğrafyasına, toprağına bağlı kalmak ve bu temelde öz savunmasını yapmak vazgeçilmez özümüzden biridir. Kadınların en güçlü öz savunma silahı kendi kültürüne, coğrafyasına ve toprağına sahip çıkmaktır. Bunu yaptıkları oranda kendilerini, özlerini savunurlar. Bu çok önemlidir."
Nujiyan Amed sözlerini şöyle sonlandırdı: " YJA Star gücü olarak her zaman kadınların öz savunmasını yapmayı bir görev olarak biliyoruz. Kadın ordusu, kadınları her türlü yönelime karşı savunma ve onları koruma görevi ile donanmıştır. Genç kadınlar bu eksen de öz savunmalarını güçlü yürütmeli, öz savunma sistemini oluşturmalıdırlar.  Unutmayalım öz savunma gücünün dinamiği kadınlardır. Kürt kadınları örgütlendiklerinde her türlü yönelimi boşa çıkarma gücü ve potansiyeline sahiptirler. "
...

7 yorum:

  1. AZERBAYCANLI, IRAKLI, IRANLI TC PASAPORTUALMAK ICIN UGRASIR. TURKLE KARDESLIK ICINDE YASAYAN VE MODERNIYEYLE RNTEGRE OLAN KÜRT O KADAR APTAL DEĞIL KI , ISRAILIN, ERMENININ ,ABD NIN OYUNCAGI OLSUN DA BU ULKEDEN AYRILSIN. ZATEN AGALIK SULTASINDAN YENI KURTULMUS HALK, TEKRAR YENI VE DAHA BASK8CI BIR AGALIK YONETIMINI NEDEN SEÇSIN.. KIBRISLININ %95 I YENIDEN RUMMLARLA BIRLESIP BIRLESIK K8BRISI KURMAK ISTIYOR. KURT KARDESIM DUNYAYI OKUYOR. SIZUN GIBI KIT KAFALILARA NEDEN INANSIN

    YanıtlaSil
  2. Özyönetimin vazgeçilmezi yerel polistir. Özyönetimin gündemin ilk sırasında olması ve dünya gündemine girmesi mükemmel oldu. Başarı kaçınılmaz oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömer Deniz bende evimde òz yönetim ilan ettimm:))) insallah abim aksam gelip pataklamaz benii.. Ne kadar sulandiriyorsunuz konulari yaa

      Sil
  3. LAN GTUNUZ KALKMIS. IS CIGIRINDAN CIKSIN HELE BIR... ONRLU KÜRT HALKI!!!! ( KOBANIDE 2 CEMSE İŞID M8LITANIN GELIP, 150 KISIYI ÖLDURUP, 5000 KISIYI TURKIYEYE KACIRIP, KOBANIYI BIR HAFTA REHIN ALDIKTAN SONRA ,AMERIKALOLARUN KURTARDIGI KOBANI HALKI) .. ISRAIL AJANLATININ EGITTIGI ONURLU KURT HALKI, TARIH BOYUNCA HEP YAMLIS ATI OYNAYAN ONURLU KURT HALKI..
    KALIN KAFALILAR RAHAT DURSANIZ 20 SENE SONRA MEMLEKRT SIZIN ZATEN.

    YanıtlaSil
  4. Ömer Deniz oglum tum is koparsa tum kürtler 4 ile toplanacak bilgin olsun. Nerdede oldugunu bilmiyorum ama. Allaha andolsun ki, kopmma yassndiginda komsu komsuyu kesecek Allah muhafaza. O zsman Suriyeliler gibi hangi denizlerde bogulururuz kime siginiriz bilemem.. gerci suriyelinin siginacagi Tirkiye vardi, sizde o da olmayacak.. isidden kac Turkiye,
    Esattan kaç Turkiye

    YanıtlaSil
  5. DEVLET BIR OYLAMA YAPACAK VE SORACAK
    1-KİM KÜRTTÜR
    2-BAĞIMSIZ KURDISTAN ISTIYORMUSUNUZ. BAGIMSIZ KURDISTAN İSTERSENIZ GUNEYDOGUDA 4 SEHRE YERLEŞECEK . YANI BAGIMSIZ KURDISTANA GIDECEK. VEYA GOCMEN STATUSU VERILIP MAL EDINME HAKLARI ELINDEN ALINIP KISITLAMA GETIRILECEK..
    BAK BAKALIM SONUC NE CIKIYOR.
    BU APTALLAR BURAYI SURIYE ILE KARISTIRIYOR
    1-TURKIYE SURIYE DEGIL, TURKLER SURIYELI DEGIL
    2-SURIYEDE KURTLERIN KIMLIKLERI DAHI YOK

    YanıtlaSil
  6. çocukları , karnımızı doyuramaz hale gelmişiz , zengin adamlar bu işe hiç garışmıyor, biliyorlar ki içi boş olan bizim gibilere oluyor , 1 haftadır elektrik yok , sebze yok , telefon yok , gidecek yerimiz yok ,zengini gitti , hala öz yönetim diyoruz , ilçede öğretmenler , sağlıkçılardan başka sokağa çıkan adam yok , siz Almanya silahları ile almanya için bunları yapmaya ne zaman son vereceksiniz

    YanıtlaSil