23 Eylül 2015 Çarşamba

Paris'te Adalet eylemi

Paris’te katledilen PKK kurucu üyesi Sakine Cansız, KNK üyesi Fidan Doğan ve Kürt Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez için Kürdistanlıların adalet arayışı sürüyor. Her Çarşamba olduğu gibi Kürdistanlılar yaptıkları yürüyüşle katliamı protesto ederek Fransa’nın katliamı aydınlatmasını talep etti. 

Bu hafta FEDA Paris Pir Sultan Abdal Dergahı öncülüğünde gerçekleşen Adalet eylemine Avrupa Kürt Kadın haraketi,Sosyalist Kadınlar Birliği ve birçok Kürdistanlı katılım sağladı.
Her çarşamba olduğu gibi saat 14.00'de Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde bir araya gelen kitle ellerin her üç kadın devrimcinin fotoğraflarının bulunduğu flamalar ile sloganlar eşliğinde Kürdistan Enformasyon Bürosu önüne kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş boyunca "Hepimiz Sakine, Rojbin, Leyla'yiz, Adalet istiyoruz" sloganları atıldı. Kürdistan Enformasyon Bürosu önüne gelindiğinde tüm devrim şehitleri şahsında bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Kurtdıstan Enformasyon Bürosu önünde kısa bir konuşma yapan FEDA temsilcisi, "Paris'te üç Kürt kadın devrimciye yönelik yapılan bu katliamın bizce failinin belli olduğunu Türk istibaratı eliyle gerçekleştiğini bilmekteyiz fakat Fransız makamlar bu olayı bütün dünya kamuoyu önünde açıkça dektare edene kadar bizler her çarşamba bu büronun önünde olacağız" dedi.
Sloganlar eşliğinde eylem son buldu.
...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder