21 Eylül 2015 Pazartesi

HPG'li Siyahtaş toprağa verildi

Bitlis'in Tatvan ilçesinde 17 Eylül'de korucuların saldırısı sonucu yaralanan ve 18 Eylül'de yaşamını yitiren HPG'li Erhan Siyahtaş (Bawer Reşkoti) Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Nawala (Eskihamur) köyünde dün gece defnedildi. Törene, HDP'li vekiller ve kurum temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. 

HPG'li Siyahtaş, köy mezarlığında dini vecibeleri yerine getirildikten sloganlar eşliğinde toprağa verildi. Törende konuşan MEYA-DER Batman Şube Başkanı Şükrü Baytar, Kürt halkına yönelik zulüm sürdükçe halkın mücadelesinin de süreceğini söyledi.

HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat ise,"Bawer arkadaş Tatvan topraklarında yaşamını yitirerek barış kervanına katıldı. Kürt halkı ne Bawer'i ne arkadaşlarını asla unutmayacaktır. Bawer ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin isimleri, Kürdistan ve dünya tarihine altın harflerle yazılacaktır" diye konuştu. 

HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli de, AKP tarafından başlatılan savaşla birlikte gençlerin yaşamını yitirdiğini ifade etti. 

HPG'li Siyahtaş'ın babası Mehmet Siyahtaş ise, gerilla ve asker ölümlerini artık görmek istemediklerinikaydederek, tek isteklerinin barış olduğunu vurguladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder