24 Eylül 2015 Perşembe

AKP'nin savaş konseptine karşı İngiltere Başbakanı'na mektup

Aralarında tanınmış milletvekili, yazar, insan hakları savunucuları, sanatçılar ve akademisyenlerin olduğu bir grup kadın tarafından kaleme alınan ve Kürt halkına yönelik saldırılara karşı duyarlılık çağrısının yapıldığı mektup, İngiltere Başbakanı David Cameron’a teslim edildi.  

Kürdistan, Irak ve Suriye İçin Kadın Birliği (Women’s Alliance for Kurdistan, Iraq and Syria) bünyesinde kaleme alınan mektuba Prof. Mary Davis, Baroness Glenys Kinnock, İngiliz ve Galler milletvekilleri Kate Osamor, Caroline Lucas, Liz Saville ve yazar Cynthia Cockburn gibi uluslararası alanda tanınan 32 kadın imza attı. Mektup dün İşçi Parti Milletvekili Kate Osamor, İnsan hakları avukatı Melanie Gingell, Roj Kadın Meclisi'nden Evrim Yılmaz ve KNK Britanya Kadın Temsilcisi Michelle Alison’dan oluşan bir heyet tarafından İngiltere Başbakanlığına elden teslim edildi.
Cameron’a hitaben yazılan mektupta, Türk devletinin Kürt halkına yönelik saldırılarının acilen durdurulması, Rojava’daki özerk yönetimin tanınması, PKK’nin terör örgütleri listesinden çıkarılması, çözüm sürecinin tekrar başlaması ve bununla birlikte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması için aktif olarak girişimlerde bulunması çağrısı yapıldı. Peace in Kurdistan Campaign de çalışmaya aktif destek sundu.

'TÜRKİYE DAİŞ YERİNE KÜRTLERİ HEDEF ALDI'
Kadınların mektubu şöyle:
"Sayın Başbakan:
Biz, kadın organizasyonları koalisyonu olan ve Kürt kadın hareketi ile çalışan Kürdistan, Irak ve Suriye İçin Kadın Birliği olarak Türkiye ve Irak’ta sivil Kürtlerin Türk devleti tarafından bombalanmasıyla birlikte büyük tehlikeye giren çözüm sürecine acilen dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Temmuz sonu itibarıyla DAİŞ karşıtı koalisyona girmeye karar veren ve bu şekilde NATO’nun da desteğini alan Türkiye şimdiye kadar DAİŞ yerine Kürtleri hedef almıştır. Daha da ötesi geçtiğimiz haftalarda içinde seçilmişlerin de bulunduğu 1500’den fazla Kürt tutuklanmış, ve Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün de kınadığı tutuklulara yönelik işkence vakaları yaşandı. Şok edici Cizre kuşatması bir haftadan fazla devam etmiştir. 

'TÜRKİYE ÜZERİNDE BASKI KURUN'
Çözüm sürecinin tamamen bozulması halinde tüm bölge için büyük riskleri beraberinde getirecektir. Kürt halkına yönelik saldırıların durdurulması, Türk devletinin askeri gücünü DAİŞ'e karşı kullanması ve PKK ile barış sürecinin tekrar başlaması için Türkiye üzerindeki bütün nüfuzunuzu kullanmanızı talep ediyoruz. Biz kadınlar olarak savaşın yayılması yerine Kürtlerle barışın inşa edilmesi için çalışmanızı istiyoruz.
Sayın Başbakan, hakları için mücadele eden Kürt halkını desteklemenizi istiyoruz. Ne PYD’nin, ne de HDP’nin Erdoğan’ın iddia ettiği gibi sınırları değiştirme ve bölme gibi bir planlarının olmadığını çok net biliyoruz.
Bölgedeki tüm devletlerde çatışmaların bitmesi için model olan Rojava’daki demokratik özerk yönetimi tanımanızı talep ediyoruz. Kadınların Rojava’da sivil ve askeri yaşamın her alanında eşit bir şekilde rol oynamalarından kaynaklı Kürt kadın hareketi dünyadaki tüm kadınlara ilham kaynağı olmuştur. 

'PKK ÜZERİNDEKİ 'TERÖR' ETİKETİ KALDIRILMALI, ÖCALAN ÖZGÜR OLMALI'
Son olarak sizden, Türkiye’nin PKK, YPG ve YPJ’ye yönelik saldırılarını durdurması için tüm diplomatik kanalları kullanmanızı bekliyoruz. Gerçek şu ki şu an DAİŞ'e karşı en etkili ve güçlü mücadeleyi veren Kürtlerdir ve sizlerin desteğini hak ediyorlar. Avrupa Birliğinden mevkidaşlarınızla birlikte çalışarak PKK üzerindeki adaletsiz terör etiketini kaldırmanızı ve Kürt lider Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması için çalışmanızı talep ediyoruz. İmralı Adası'ndaki cezaevinden ‘Barış için yol haritası’nı yazan Abdullah Öcalan olmadan barış görüşmelerinin ilerlemesi mümkün değildir." 

İMZACILAR
"Baroness Glenys Kinnock
Baroness Joan Bakewell
Leslie Abdela MBE
Annette Lawson OBE,
Margaret Owen OBE
Kate Osamor -Milletvekili
Caroline Lucas- Milletvekili
Liz Saville –Galler Milletvekili
Evrim Yilmaz, Roj Kadın Meclisi
Michelle Allison, KNK Britanya Kadın Temsilcisi
Cynthia Cockburn, Yazar
Amrit Wilson, Freedom Without Fear Platformu
Dr. Shatha Besarani, Iraqi Women's League
Meredith Tax, Centre for Secular Space başkanı
Elahe Amani, Global Circles, Women's Intercultural Network
Intsar Saeed, Avukat, Cairo Center for Development (CCD) başkanı
Anni Pues, İskoç Yeşiller partisi, Uluslararası komite
Maggie Chapman, İskoç Yeşiller Partisi
Angie Zelter, Barış ve Çevre aktivisti
Prof. Mary Davis-Akademisyen
Melanie Gingell, İnsan hakları avukatı
Dr Radha D’Souza, Akademisyen
Hagir Ahmed, CAMPACC
Sofia Beatty, Kürt hakları Aktivisti
Isabel Marler, Feminist
Celia Shenouda, Feminist
Ifra Asad, İnsan hakları aktivisti
Nargis Azaryun, Aktivist, Kabul, Afghanistan
Noorjahan Akbar, Afgan aktivist
Nihal Zaghloul, Kadın hakları savunucusu, Cairo, Egypt
Donna Swita, Kadın hakları aktivisti Endonezya
Evi Zain, Kadın  hakları aktivisti Endonezya."

1 yorum:

  1. DEDELERINIZ DE KURTULUS SAVASI SONRASI INGILTEREYE MEKTUP YAZMISTI.. HAINLER SIZII. BU KAFA VARKEN SIZDEN BIR SEY OLMAZ ZATEN
    BATIDAKI KÜRTLERIDE SIKINTIYA SOKTUNUZ. APTALLAR. OYSA SIZIN ICIN KEBAPTI HER SEY. YOK GERILLA VURDU DÖNDÜ. YOK GERILLA ŞOYLE BOYLE. BU KÜRTLER BEDIRHANDAN BERI YANI 400 YILDIR SERHILDANDALAR. SONUÇ (0).. YAVUZ SELIM ALEVI TURKMENLERI KOVUP ,YERINE SIRF SUNNI DIYE SIZLERE YURT VERDI. NEDIR BU HAINLIK YAA.. AKP BILE Şİİ ALEVİ TÜRKMENDEN ÇOK SIZIN YANIZDA OLDU. İRANDA 40 MILYON ALEVI Şİİ TÜRKÜN ADINI AĞZINA BILE ALMIYOR.. SİZ NASIL BİR YARADILANSINIZ ALLAH AŞKINA YA.. ÎŞİNİZ GUCUNUZ IHANET. ALEVITE DE IHANET EDECEKSINIZ,ZAZAYA DA ,SOLCULARA DA.. YETERKI ONLARLA İŞİNİZ BITSIN. ONUN ICINDIR BU KAFADAN BIR SEY OLMUYOR.. IHANET,HAINLIK... BEN BOSNAGIM. BU ULKE DE YASIYORUM.. DEDEME KOL KANAT GERMIS BU ULKE , BAYRAGIM I GORUNCE YUREGIM TITRER. SIZ NEDEN BOYLE HAINSINIZ YA

    YanıtlaSil