23 Eylül 2015 Çarşamba

Bonn’da gençlerden Öcalan’ın özgürlüğü için eylem

Kürt gençleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için eylemde. Almanya’nın Bonn kentinde Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek için çadır eylemi düzenleyen gençlerin eylemi 4 gün sürecek.


Ciwanên Azad Bonn, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek için çadır eylemi düzenliyor. Friedensplatz’da açılan çadır, her gün saat 13:00 ile 18:00 saatleri arası açık olacak olan çadır eylemi 4 gün sürecek.
Gerek Kürt halk Önderliği üzerindeki tecrit, gerekse de Kürdistan da gerçekleştirilen katliamlara dönük hazırlanan bildiriler yoğun ilgi gördü.
Eylemde, Öcalan’ın süreçteki rolünün Türk devleti tarafından bilindiği için böylesi bir tecrit uygulandığını belirten gençler, var olan süreci bitiren tarafın AKP hükümeti ve Türk devleti olduğunu kaydetti.
Gençler, “Bizler Önderliğin yoldaşları olarak Önderliğimiz fiziki özgürlüğüne kavuşana kadar alanlarda eylemsellikler içerisinde olacağımızı belirterek bütün Kürt gençliğini bu eyleme katılmaya çağırıyoruz” mesajı verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder