23 Eylül 2015 Çarşamba

Cudi Dağı ve Yüksekova'da direniş sürüyor

AKP hükümetinin savaş konsepti kapsamında uygulanan askeri operasyonlar ve devlet terörüne karşı halkın direnişi sürüyor. Cudi Dağı'nda siyasetçiler ve halk canlı kalkan eylemlerini sürdürürken, Yüksekova'da da özel harekat polisleri direnişi kıramayarak mahallelerden geri çekildi.


ŞIRNAK 
Şırnak'ın Cudi Dağı'na yönelik askeri operasyonları engellemek için önceki gün, HDP milletvekilleri Leyla Birlik, Aycan İrmez, Ferhat Encü, Mehmet Ali Aslan ve Enise Güneyli, bölge belediye eşbaşkanları, DBP ve HDP yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce kişinin katılımıyla başlatılan canlı kalkan eylemi sürüyor. "Şehit Cuma ve Şehit Binevş Şehitliği"nde bulunan canlı kalkanlar, operasyonlar sona erene kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti.
İş bölümüne giderek komünlerini oluşturan siyasetçiler ve halk, obüs saldırısında şehitlikte oluşan tahribatları onarmaya başladı. Çevre sulama ve yemek yapmak için de yine komün halinde çalışılırken, canlı kalkanlar ateş etrafında halaylar çekip, sloganlar atarak geceyi geçirdi. Zaman zaman yapılan top ve obüs atışlarına ise zılgıt ve sloganlarla karşılık verildi.

HAKKARİ
Özel harekat timlerinin 6 gecedir saldırdığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki saldırıları dün de devam etti. Akşam saatlerinde zırhlı araçlarla Cumhuriyet, Orman, Sait Boru ve Kanî Heyder mahallelerini ablukaya alan özel harekatçılar, zırhlı araçlarla mahalle içlerine doğru ağır silahlarla rastgele ateş açtı. Halk ise sokaklara çıkarak zılgıt, slogan ve gürültü çıkarma eylemi ile saldırılara karşılık verdi. Cumhuriyet Mahallesi'nde barikatlara el bombası da atan polis, direnişi kıramayarak mahallelerden geri çekilmek zorunda kaldı.
Halk, barikatlarda ateş yakıp sabaha kadar nöbet tuttu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder