21 Eylül 2015 Pazartesi

Türkiyeli ve Cizreli kadınlar buluştu

Türkiyeli ve Cizreli kadınlar, Nur Mahallesi'nde buluştu. Buluşmada, devlet terörüne karşı dayanışma mesajı verilirken, halkın direnişi de konuşuldu.


Barış İçin Kadın Girişimi'nin (BİKG) çağrısıyla dün Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden Şırnak'ın Cizre ilçesine gelen kadınlar, devlet tarafından katledilenlerin mezarlarını ziyaret ettikten sonra  Nur Mahallesi'nde yaşayan kadınlarla bir araya geldi. Mahalledeki bir evin bahçesinde toplanan kadınlar, devlet terörü ve direnişi konuştu.
YILDIRIM: KADIN DAYANIŞMASI GEREK
HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, buradaki konuşmasında, "Bu ülkeye barış ancak Türkiye'nin dört bir yanından buraya gelen kadınların yüreğiyle gelir" dedi. Barış için tek ümitlerinin kadınların dayanışması olduğunu söyleyen Yıldırım, "Çünkü durmadan bizlere saldıran bu zihniyet erkek egemen zihniyettir. Bizlere tank ve topuyla saldıran bu zihniyete karşı dayanışma içerisine girerek, öz yönetimin sadece Kürdistan için değil tüm Türkiye için bir gereklilik olduğunu anlatabiliriz. Ancak bu şekilde bu ülke demokratikleşir ve halka dayalı bir yönetim olur" diye konuştu. 
ÜSTÜNDAĞ: DİRENİŞİ BATIYA TAŞIMAK İÇİN GELDİK!
Sosyolog Nazan Üstündağ ise, "Buraya zılgıtları çoğaltmak için geldik. Buraya 'konulan ablukaları tanımıyoruz' demek için geldik. Buradaki direnişi ülkenin batısına taşımak, direnişi onların diline çevirmek için buradayız" dedi.
YÜKSEL: POLİS MAHALLEYE GİREMEDİ
Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Asya Yüksel de, özel harekat polislerinin tank ve toplarla saldırdığını ancak direniş sonucu geri çekilmek zorunda kaldığını belirtti. Yüksel, "Özel timlerin mahallere girişini kadınların dayanışması ve zılgıtları engelledi. Ezilen bu halklar sadece kendi dilinde ve kültüründe kendini yönetmek istiyor" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder