23 Eylül 2015 Çarşamba

KCK Halklar Ve İnançlar Komitesi’den bayram mesajı

KCK Halklar Ve İnançlar Komitesi, Kürt halkının Kurban Bayramı’nı buruk kutladığını belirterek, “Tüm halkımızın bu bayramda özellikle özerklik ilanı şehitlerinin mezarlıklarını ziyaret ederek hayır dualarını esirgememeleri yine şehitliklerden sonra mutlaka şehit ailelerini ziyaret etmeye ayrı bir itina göstermeleri gerektiğini belirtiyor, tüm yurtsever halkımız ve Müslüman halkların kurban bayramını kutluyoruz” dedi.


KCK Halklar Ve İnançlar Komitesi, Kurban Bayramı vesilesi ile bir mesaj yayımladı. KCK,  İslam aleminin umut ve beklentilerinin gerçekleşmesi için hayır duaları ve adaklarıyla yeni bir kurban bayramını kutladığını belirtti. Komite açıklamasında, “Ancak bu bayramı da maalesef burukluk içinde geçirmektedir. Özü itibariyle zulme karşı çıkışın ve hakça paylaşımın bayramı olan kurban bayramı, neredeyse tüm İslamileri sarmış bir zülüm ve adaletsizlik içinde geçmektedir. İnandıkları putlarına insan kurban edecek kadar zalimleşen Nemrutvari egemenlere karşı çıkan Hz. İbrahim’in insanlığa arman ettiği kurban bayramı, bir yanıyla insan öldürmeme emrini de içermektedir. Ancak firavun ve nemrutların bugün ki temsilcileri eski atalarından katbekat fazla insan öldürmekte ve ölümlere vesile olmaktalar.  Bunlar diktatörlük emelleri gerçekleşsin diye insanları kendi amaçlarına geçmişten daha fazla kurban etmekte bir beis görmemekteler. Sadece bir aylık zaman dilimi içinde Türk cumhurbaşkanın ve AKP adlı partinin Kuzey, Güney ve Rojava Kürdistan'ında neden olduğu ölümlerin sayısı yüzü geçmiştir.  Bunun yanında günümüzde acı veren diğer meseleyse nemrut ve firavun geleneğini sürdürenlerin İslami geçinip İbrahimi olanları kendi yerlerine koyarak yargılamaları, tecrit ederek yalnızlaştırmaları, halktan ve pratikten kopartarak daha fazla iyi amellerine engel olma gayretleridir” denildi.
“Bilindiği gibi geçmişte devlet ve iktidar olan putperestler taştan ve çamurdan putlarına tek tek kurbanlık insan sunarlarmış” diyen KCK,  “Bugün ise kağıttan olan para putuna ve iktidar hırslarına insanları topluca kurban etmekteler. Her gün onlarca insanımız kirli bir savaşın, yüzlercesi işsizliğin, binlercesi yolsuzluğun kurbanı olmaktadır. Yine, her gün onlarca gencimiz mafya ve uyuşturucu şebekelerine, bir o kadar genç kızımız da fuhuş çetelerine kurban olarak sunulmaktadır. En son çoğunluğu Suriyeli Müslümanlardan oluşan mültecilerin Akdeniz sularında ve tır kasalarında toplu boğulmaları ifade etmeye çalıştığımız bugün ki insan kurban etme yöntemlerinden biridir. Nihayetinde bu insanlar çıkar ve para için yürütülen iktidar politikalarına kurban edilmişlerdir. Hemen herkesin bir biçimde suçlu olduğu bu suçun da asıl faili Rojava karşıtlığı ve genelde Kürt düşmanlığına endeksli Suriye politikasının iflasından intikam alan Erdoğan ve Türk devletidir. O mültecileri umutlandırarak Suriye’den Türkiye'ye göçertmek yalan ve aldatma, siyasi hesap tutmayınca Avrupa'ya kovmaksa tam bir Firavuni zalimlik olmuştur” diye belirtti.

KÜRT HALKI BAYRAMI BURUK KUTLAMAKTADIR
KCK Halklar Ve İnançlar Komitesi, devamla şunları ifade etti:
“Halklara çeşitli biçimlerde dayatılan katliam ve devlet terörüne karşı verilecek en anlamlı cevap, kurban bayramını, onun ruhuna ve felsefesine göre kutlamaktır. Bu günde, komşu ve kardeşlerimizin acı, üzüntü ve kaygılarını paylaşmak, kendi başına çok büyük bir sevaptır. Yine Yüce Allah’a hamdu senalarımızı sunmak ve bizleri her türlü kaza ve beladan korumasını dilemek için sunduğumuz adakları, zalime karşı direnen mazlum insanlarla paylaşmanın sevabı daha fazladır. Zira bu yardımlarımızla, hem bir ihtiyaç sahibinin ihtiyacını karşılıyoruz hem de, zalime karşı direnişe biz de malımızla katılmak suretiyle sevap kazanıyoruz. Bu nedenle halkımızı, kurbanlarını Heyva Sor’a Kurdistan başta olmak üzere yurtsever Kürt alimlerinin kendilerini örgütledikleri dini kurumlarımız vasıtasıyla kesmelerinin daha faydalı olacağını belirtiyoruz.
Kürt halkı da bu bayramı buruk kutlamaktadır. Erdoğan ve ekibinin kendi saray ve sultanlıkları için başlattığı savaş kuzey Kürdistan'da insanlarımızın ölümüne neden olmaktadır. Biz bu kurban bayramı vesilesi ile halkımıza ve tüm insanlığa hizmet etme şerefine nail olan aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor anılarının insanlık mirasını daha da güçlendirdiğini belirtiyoruz. Tüm halkımızın bu bayramda özellikle özerklik ilanı şehitlerinin mezarlıklarını ziyaret ederek hayır dualarını esirgememeleri yine şehitliklerden sonra mutlaka şehit ailelerini ziyaret etmeye ayrı bir itina göstermeleri gerektiğini belirtiyor, tüm yurtsever halkımız ve Müslüman halkların kurban bayramını kutluyoruz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder