24 Eylül 2015 Perşembe

KNK Genel Kurulu 15’inci kez toplanıyor

KNK Yürütme Konseyi Üyesi Aydar, "Amacımız; 17 yılda, KNK’yi daha ileri bir düzeye götürmek. Bütün Kürdistanlıların içinde yer aldığı bir kurum yaratmaktır" dedi.


Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) 15’inci Genel Kurulu, 25-27 günleri arasında Belçika’nın başkenti Brüksel’de toplanıyor. Dünyanın birçok kıtasında üyesi bulunan KNK’nin genel kurulunda Kürtlerin içinden geçtiği süreç, ulusal birlik sorunları, Orta Doğu ve dünyadaki gelişmeler gibi konular ele alınıp, çözümleri tartışılacak. 3 gün sürecek kurulda KNK’nin eşbaşkanlığı, yürütme konseyi ve büyük divan yeniden seçilecek. Bu yıl kurulda 50 kişilik bir  “Ara divan kurulu” da oluşacak. Bu büyük divan yılda iki kez toplanacak ve Kürt sorunun çözümü arayışında olacak.
Kurulun ilk günü Kürdistani parti, örgüt ve oluşumlar konuşacak. Burada Kürt sorunu, birliği ve çözüm yolları üzerinde mesajların verilmesi bekleniyor. Kurulun ikinci ve üçüncü gününde ise faaliyet raporu okunacak, üyeler konuşacak, Kürt sorununun çözüm yolları tartışılacak ve seçimler yapılacak.

AYDAR: KNK BİRLİK MERKEZİ HALİNE GELEBİLİR
ANF’ye bilgi veren KNK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Haydar, Kürtlerin tarihi bir dönemden geçtiğini söyleyerek, böylesi bir zeminde kongre yaptıklarına dikkat çekti. Aydar, "Biz kongremizi Kürdistan’da mücadele ve kazanımların olduğu  bir dönemde yapıyoruz. Uluslararası alanda bizim için kapıların açık olduğu bir dönemdeyiz. KNK’nin önünde iki görev var, biri  iç diplomasi, diğeri de dış diplomasidir. En çok tartışılacak konular bunlar. Bugün dış diplomasisinin zemini oldukça gelişkin. Rojava’da bir savaş var, aynı şekilde Güney Kürdistan’da da. Yine Kuzey Kürdistan’da çatışma ve seçim var. Doğu'da patlamaya hazır bir bekleyiş söz konusu. KNK bütün bu sorunları gündeme alarak, büyük bir sorumlulukla toplanıyor" şeklinde konuştu.
Amaçlarının KNK’yi her yönüyle büyütmek olduğunu vurgulayan Aydar, şunları ifade etti: "Amacımız; 17 yılda, KNK’yi daha ileri bir düzeye götürmek. Bütün Kürdistanlıların içinde yer aldığı bir kurum yaratmaktır. Çünkü birlik denildiğinde ilk akla gelen KNK’dir. Kürtlerin KNK’den daha iyi ve ileri düzeyde bir kurumu yok. Eksiklikleri var, yetmezlikleri var ama önemli bir zemin ve platformdur. Eğer daha da güçlenirse Kürdistan halkının birlik merkezi  haline gelir. Bu amaçla yola çıkmıştır. KNK bugün Kürt ulusal birliği için iyi bir platformdur. Herkes bunu böyle görmelidir."

1 yorum:

  1. 400 YILDIR TARIHI BIR DONEMDEN GECIYORSUNUZ...BATIDAKI KÜRTLERIDE SIKINTIYA SOKTUNUZ. APTALLAR. OYSA SIZIN ICIN KEBAPTI HER SEY. YOK GERILLA VURDU DÖNDÜ. YOK GERILLA ŞOYLE BOYLE. BU KÜRTLER BEDIRHANDAN BERI YANI 400 YILDIR SERHILDANDALAR. SONUÇ (0).. YAVUZ SELIM ALEVI TURKMENLERI KOVUP ,YERINE SIRF SUNNI DIYE SIZLERE YURT VERDI. NEDIR BU HAINLIK YAA.. AKP BILE Şİİ ALEVİ TÜRKMENDEN ÇOK SIZIN YANIZDA OLDU. İRANDA 40 MILYON ALEVI Şİİ TÜRKÜN ADINI AĞZINA BILE ALMIYOR.. SİZ NASIL BİR YARADILANSINIZ ALLAH AŞKINA YA.. ÎŞİNİZ GUCUNUZ IHANET. ALEVITE DE IHANET EDECEKSINIZ,ZAZAYA DA ,SOLCULARA DA.. YETERKI ONLARLA İŞİNİZ BITSIN. ONUN ICINDIR BU KAFADAN BIR SEY OLMUYOR.. IHANET,HAINLIK... BEN BOSNAGIM. BU ULKE DE YASIYORUM.. DEDEME KOL KANAT GERMIS BU ULKE , BAYRAGIM I GORUNCE YUREGIM TITRER. SIZ NEDEN BOYLE HAINSINIZ YA

    YanıtlaSil