21 Eylül 2015 Pazartesi

Serbest kalan canlı kalkanlar, adliyede oturma eyleminde

Sason'da gözaltına alınan canlı kalkanlardan 27'si tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Canlı kalkanların 55'i ve DİHA Muhabiri Eren serbest bırakıldı. Serbest bırakılan canlı kalkanlar adliyede oturma eylemi başlatarak, "Sonuna kadar direneceğiz" dedi.

Batman'ın Sason ilçesine bağlı Kelhesen köyü kırsalında aralarında Batman belediye eşbaşkanları ve HDP, DBP il eşbaşkanlarının da bulunduğu 82 canlı kalkan ve DİHA Muhabiri Engin Eren, Sason Tabur Komutanlığı'na bağlı askerlerce gözaltına alınmıştı.
Sason Savcılığı'na çıkarılan canlı kalkanlardan 55 kişi ve Eren serbest bırakıldı. Batman Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel'in de aralarında bulunduğu 27 canlı kalkan ise "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

'DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ'
55 canlı kalkan, arkadaşlarının tutuklanma talebini protesto etmek için adliye binasında oturma eylemi başlattı. "Ortada bir suç var ise hepimiz bunu beraber işledik, tutuklama olacaksa hepimizi tutuklayın" mesajının verildiği eylem alkış, zılgıt ve "Vali istifa", "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek", "Savcı istifa", "Vali buraya hesap verecek" sloganları ile sabaha kadar sürdü.
Talepleri yerine getirilinceye kadar buradan ayrılmayacaklarını açıklayan canlı kalkanlar, Vali, Savcı ve yetkililere seslenerek, "İstifa onların kurtuluşudur. Sonuna kadar direneceğiz ve direne direne kazanacağız. Savcı kararı kabul ediyorsa gelsin, yüzümüze okusun, bu kararda ne adalet ne de hukuk var. 3 gündür Batman yöneticileri postallar altında" dedi.
Serbest bırakılan DİHA Muhabiri Eren'in ise kamera ve fotoğraf makinesine el konulduğu öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder