22 Eylül 2015 Salı

HPG gerillası Taş'ı binler uğurladı

Muş Varto ilçesindeki "Şehit İsmail ve Şehit Ronahi Şehitliği" ve bulunduğu alana yönelik 17-18 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen operasyon sırasında hayatının kaybeden HPG gerillası Onur Taş (Serhad Ronî), Varto'ya bağlı Qelencix (Kalecik) köyünde binlerce Kürdistanlı’nın katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. HPG'li Taş'ın cenazesi, Muş ve Bingöl yolu üzerindeki Yaygın (Ziyaret) beldesinde kitlesel olarak karşılandı karşılandı. 

HDP'li milletvekilleri, Varto belediye eşbaşkanları, HDP, DBP, MEYADER il ve ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu kitle, cenaze aracının arkasında ilçe merkezine doğru yola çıktı. Yüzlerce aracın yer aldığı cenaze konvoyunun geçtiği yol güzergahında Taş'ın naaşı, zılgıt ve sloganlarla selamlandı.

Kepenklerin açılmadığı ilçe merkezinde ise yol kenarlarına çıkan halk cenazeyi selamlayarak konvoya katıldı. Taş'ın cenazesinin defnedileceği Qelencix köyüne ulaşan konvoy, köyün girişinde yine binlerce kişi tarafından "Şehîd namirin" sloganıyla karşılandı. Tabutu içerisindeki Taş getirildiği köyünde önce aile evine götürüldü. Ardından da Taş ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcala'ın posterlerinin yanı sıra KCK, PKK, HPG bayraklarının açıldığı yürüyüşle defnedileceği köy mezarlığına getirildi. 
Mezarlıkta yapılan saygı duruşu sonrası okunan "Çerxa Şoreşê" marşı eşliğince HPG'li Taş toprağa verildi.
Defin işlemleri sonrası konuşan baba Deniz Taş, şunları söyledi: "Oğlumun tek bir isteği vardı. Bir gün HPG gerillası elbisesi ile Kürdistan için mücadele etmek ve şehit düşmekti. Onun bu isteği gerçekleşti. Saldırılar başladığında yeni olduğu için arkadaşları bombalanan alandan çıkmasını istemelerine rağmen o 'ben arkadaşlarımı ve mücadelemi bırakıp gitmem, arkadaşlarımın yanında mücadelem için şehit düşeceğim' diyerek arkadaşlarını terk etmedi. Ve vasiyeti de bugün gerçekleşti. O, Kürt ve Kürdistan'ın şehididir." 

HDP Muş Milletvekili Adayı Nimet Sezgin ise Türk ve Kürt çocukları çatışmalarda yaşamlarını yitirirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yandaşlarının cami ve cemevlerini yıktığını söyledi. Sezgin, "Mezara saldıran, ölülere saldıran bir anlayışın diriye asla saygısı olamaz. O yüzden barış için hep birlikte bu zalim anlayışa karşı mücadele etmeliyiz. Biz barış isterken onlar savaşı dayatıyor. Biz ölümlerin olmaması için her tarafta canlı kalkan olacağız, barış için mücadele edeceğiz. AKP'nin anlayışını tarihin çöplüğüne atacağız" dedi.

Halk daha sonra Taş ailesine başsağlığı dileklerinde bulunduktan sonra köyden ayrıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder