24 Eylül 2015 Perşembe

KJK: Şehitliklerimizi sahiplenmeliyiz

KJK Koordinasyonu yazılı bir açıklama yayınlayarak Türk devletinin saldırılarına karşı herkese şehitlikleri sahiplenme çağrısında bulundu.


Açıklamada Türk devletinin Cumhuriyet tarihi boyunca Kürt’ün varlığını kabul etmediği, her tülü inkar ve imha politikasını uygulamaktan çekinmediği ifade edilerek “AKP iktidarı dönemimde en pervasız ve faşist politikaları ile Kürtlerin değerlerine saldırmaya devam etmektedir. Faşist DAİŞ çetesinin Kürdistan ve Ortadoğu’da halkların tarihlerine, mabetlerine, inançlarına ve de mezarlarına yaptığı vahşi saldırıların aynısını AKP Hükümeti bir devlet politikası olarak Kürtler üzerinde devam ettirmektedir. DAİŞ çetelerinin vahşi saldırıları karşısında halkının değerlerini koruyarak şehit düşen yoldaşlarımızın ve de halkımızın cenazelerini günlerce sınır kapılarında bekleterek çürümeye mahkum etmiş, Cizre’de halkı çocuk, kadın, yaşlı demeden katletmiş ve de cenazelerini defnetmesine dahi izin vermemiş olan AKP faşist ve diktatör Hükümeti bugün de Şehitliklere saldırarak Kürt halkından intikam almak istemektedir” denildi.
Açıklamada devamla şöyle denildi: “Kürt halkı varlığını her daim mücadele ve en ağır bedellerle koruyarak Ortadoğu’da ve de dünyada benzeri olmayan bir direniş ve özgürlük mücadelesinin öncüsü haline gelmiştir. Bu değerler sayısız şehitlerimizin insan üstü iradeleri, fedakarlıkları ve kanları ile yaratılmıştır. Kürtler açısından yarım asırdan fazladır bir cumhuriyet politikası olarak yürütülen varlığını inkar politikası Önder Apo’nun ve şehitlerimizin emeği ile bertaraf edilmiştir.
Tüm dünya bilmelidir ki, şehitliklere saldırı Kürt halkının varlığına saldırıdır. Bu varlık mücadelesinin sonucu olan halkın öz yönetimlerine ve asli sahiplerine saldırıdır. Varlığı inkar edilemeyen ve hiçbir kanlı politika ile dahi bastırılamayan Kürt realitesi bugün tarihin en vahşi ve faşist imha politikalarının sahibi AKP Hükümetine de gereken cevabı vermiş ve vermeye de devam edecektir. AKP Hükümeti şehitliklere saldırarak tarihin en lanetli mezar taşına sahip olmaya günbegün yaklaşmaktadır. Kürt’ün anasına evladına ait bir mezar taşı dahi bırakmayan AKP Hükümetine en güçlü yanıt kuşkusuz ki Kürt kadınları tarafından verilecektir. Başta Kürt kadınları olmak üzere tüm halkımızı ve insanlık değerlerinden yana olan tüm demokratları AKP Hükümetinin bu vahşi politikaları karşısına Şehitlikleri sahiplenerek varlığını ve öz yönetimini sahiplenmeye çağırıyoruz.”

1 yorum:

  1. BATIDAKI KÜRTLERIDE SIKINTIYA SOKTUNUZ. APTALLAR. OYSA SIZIN ICIN KEBAPTI HER SEY. YOK GERILLA VURDU DÖNDÜ. YOK GERILLA ŞOYLE BOYLE. BU KÜRTLER BEDIRHANDAN BERI YANI 400 YILDIR SERHILDANDALAR. SONUÇ (0).. YAVUZ SELIM ALEVI TURKMENLERI KOVUP ,YERINE SIRF SUNNI DIYE SIZLERE YURT VERDI. NEDIR BU HAINLIK YAA.. AKP BILE Şİİ ALEVİ TÜRKMENDEN ÇOK SIZIN YANIZDA OLDU. İRANDA 40 MILYON ALEVI Şİİ TÜRKÜN ADINI AĞZINA BILE ALMIYOR.. SİZ NASIL BİR YARADILANSINIZ ALLAH AŞKINA YA.. ÎŞİNİZ GUCUNUZ IHANET. ALEVITE DE IHANET EDECEKSINIZ,ZAZAYA DA ,SOLCULARA DA.. YETERKI ONLARLA İŞİNİZ BITSIN. ONUN ICINDIR BU KAFADAN BIR SEY OLMUYOR.. IHANET,HAINLIK... BEN BOSNAGIM. BU ULKE DE YASIYORUM.. DEDEME KOL KANAT GERMIS BU ULKE , BAYRAGIM I GORUNCE YUREGIM TITRER. SIZ NEDEN BOYLE HAINSINIZ YA

    YanıtlaSil