25 Eylül 2015 Cuma

Gerilla eylemleri devam ediyor

Türk ordusunun saldırılarına karşı gerillaların etkili misilleme eylemleri de devam ediyor. Eylemler çok sayıda asker öldürüldü.  Gerillalar Beytüşşebap’ta saldırı hazırlığında olan askerlere yönelik de kapsamlı eylemler gerçekleştirdi.



HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusunun saldırıları ve gerilla eylemlerine ilişkin açıklama yaptı.
HPG, gerilla eylemlerine ilişkin şunları belirtti:

YÜKSEKOVA’DA SKORSKY DARBELENDİ
“24 Eylül günü saat 22.20'de TC ordusuna ait Skorsky tipi helikopterlere Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden Bezelê karakoluna hareket ederken; Gerillalarımız tarafından 3 ayrı koldan ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde Skorsky ağır darbeler alarak alandan uzaklaşmıştır. Eylemden sonra Bezelê karakolu; çevresindeki alanları obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır.
23 Eylül günü saat 12.00 - 18.00 arasında Medya Savunma Alanlarımızdan Zap bölgesi sınır hattında; bir Gerilla birimimiz görevden dönerken; TC ordusunu geçiş güzergahına yönelik Şinozın ve Grê Geryan karakolları obüs, havan ve tanklarla bir bombardıman gerçekleştirmiştir. Saat 18.00'de bir kademe geri çekilen Gerillalarımız, işgalci TC ordusu ile karşılaşmış ve kısa bir süreli çatışma yaşanmıştır. Çatışma ardından Gerilla birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına geri dönmüşlerdir.

BEYTÜŞŞEBAP’TA ETKİLİ EYLEM, AYRINTILAR SONRA AÇIKLANACAK
Botan da Türk ordusu tarafından sürdürülen kapsamlı operasyon ve askeri hareketlilikler artarak devam etmiştir. Türk ordusunun bu bölgedeki hareketliliğine ve saldırı hazırlıklarına karşı 24 Eylül günü Şırnak'ın Beytüşşebap ilçe merkez ve etrafında Gerilla güçlerimiz tarafından kapsamlı bir eylem gerçekleştirmiştir. Dün akşam saatlerinden itibaren ilçe merkezi ve etrafında bulunan güvenlik ve askeri noktalar etkili bir şekilde vurulmuştur. Çok sayıdaki konumlanma yerlerinin imha edilmesi sonrasında TC ordusu, savaş uçakları ile yoğun bir şekilde eylemin geliştiği yerleri ve Gerilla güçlerimizin ele geçirdiği noktaları hedefleyip vurmuştur. Halen Beytüşşebap ilçe merkezi etrafında yoğun bir çatışma yaşanmaktadır. Bu bölgedeki ayrıntılar daha sonra kamuoyuna açıklanacaktır.

GABAR’DA 5 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ, BİR TANK VE BİR DAĞ GEYİĞİ DE DARBELENDİ
 24 Eylül günü saat 12.45'te Gabar'a bağlı Gırê Cotyar taburuna Gerilla güçlerimiz tarafından kapsamlı bir eylem düzenlenmiştir. Şehit Baran Dersim arkadaş anısına yapılan eylemde, ferdi ve ağır silahlarla karakola ait mevzilerde bulunan askerler ve araçlar hedef alınmıştır. Suikast birimlerimizce de düzenlenen eylem 3 koldan yapılmış ve yapılan eylem sonucunda toplam 5 asker ölürken 1 asker de yaralanmıştır. Bir Dağ geyiği ve tank'ın da darbe aldığı eylem sonrası akşam saatlerinde TC ordusu ölü ve yaralılarını kaldırmış, aynı zamanda 25 Eylül sabahına kadar Şexereş taburu, TRT Gabar taburunca alanın geneli obüs ve havanlarla bombardımana tabi tutulmuştur.
24 Eylül günü saat 21.45'te Mardin'in Nusaybin ilçesi merkezinde bulunan Gurinê karakoluna dönük Gerilla güçlerimiz tarafından yapılan baskın eyleminin ayrıntıları daha sonra verilecektir.

‘DERİK’TEKİ OLAYLA İLGİMİZ YOK’
Mardin'in Derik ilçe merkezinde öldürülen 2 gencin olayı kimi çevrelerce Gerilla birimlerimize mal edilmeye çalışılmaktadır. Bu olay ile herhangi bir Gerilla birimimiz alakası yoktur.

‘SARIKAMIŞ’TA BİR GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ’
20 Eylül günü saat 22.30'da görevden dönmekte olan bir Gerilla birimimiz Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Karabaş mıntıkasında askerin pususuna girmiş ve çıkan çatışma sonrası 1 Gerillamız şehit düşmüştür. Özel savaş medyasında 3 Gerillamızın yaralı ele geçtiği haberleri asılsız ve yalan haberlerdir. Şehit düşen Gerillamızın kimlik bilgileri daha sonra açıklanacaktır. 
3 gündür TC ordusu Ardahan'a bağlı Şenkaya ormanlığında stratejik tepe ve köylerin etrafında arazi yakmıştır. 
24 Eylül günü saat 14.30'da 1 dağ geyiği zırhlı araç, Şenkaya'ya bağlı Karınca karakolundan Şenkaya merkezine gitmek üzere iken Gerilla güçlerimiz tarafından BKC ve B-7 silahlarıyla bir pusu eylemi gerçekleştirilmiş ancak ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.
25 Eylül günü(bugün) saat 07.25'te TC ordusu, bir Skorsky helikopter ile Lice, Karas(Kocaköy) ve Hani üçgeninde bulunan Zargê tepesine indirme yapmak isterken Gerilla güçlerimiz tarafından BKC, B-7 ve ferdi silahlar ile vurulmuş, indirme yapamadan bölgeden uzaklaşmıştır. Eylem ardından TC ordusu, tank ve toplar ile rastgele araziyi vurmuştur.

BATMAN MERKEZDE 2 ZIRHLI ARAÇ VURULDU
 24 Eylül günü saat 07.45'te Şehit Baran intikam timi tarafından Dersim merkeze bağlı Batman mahallesi çevresinde 2 zırhlı araca yönelik bir eylem düzenlenmiştir. BKC, B-7 ve ferdi silahlar ile yapılan eylemde roketatarların isabet etmesi ile her iki araç da darbelenmiştir. Her iki araçtaki kayıplar hakkında net sonuç elde edilememiştir. Eylem ardından Kobra tipi helikopterler eylem alanını vurmuştur.
17 Ağustos'tan şu ana kadar Dersim - Ovacık ve Dersim - Erzincan yolları Gerilla güçlerimizin denetimi altındadır.

GERİLLA ALANLARINA TOPÇU SALDIRISI
Türk ordusunun topçu saldırılarına ilişkin bilgi veren HPG, “24 Eylül günü saat 09.00 - 11.00 arasında Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Şıtaza karakolu; Dola Ştaza ile Binbir alanlarını bombalamıştır.
24 Eylül günü saat 22.00 - 22.30 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Metina alanı sınır hattında bulunan Serbesta karakolu; Kuro Şino alanını obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır” dedi.

SAVAŞ UÇAKLARI GELİYÊ DOSTKİ’Yİ BOMBALADI
HPG, “24 Eylül günü saat 12.00 - 15.00 arasında TC ordusu savaş uçakları Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Geliyê Dostki alanını bombalamıştır” diye belirtti.

HAVA HAREKETLİLİĞİ DEVAM EDİYOR
HPG, devamla hava hareketliliğine ilişkin şunları ifade etti”
“24 Eylül günü saat 08.30 - 23.00 arasında Medya Savunma Alanlarımızdan Metina alanı, saat 20.00 - 23.00 arasında Garê alanı, saat 09.00 - 11.00 ile saat 20.00 - 00.00 arasında Zap bölgesi, 23 Eylül gününden itibaren Avaşin alanı üzerinde insansız hava araçları keşif uçuşları gerçekleştirmiştir.
24 Eylül günü saat 12.30 - 13.30 arasında Avaşin alanı ve Zap bölgesi, saat 19.30 - 20.00 ve 22.00 ile 25 Eylül günü saat 04.30 arasında Metina alanı,25 Eylül günü saat 00.30 - 01.30 arasında Heftanin alanı üzerinde savaş uçaklarının hareketliliği yaşanmıştır.”

6 yorum:

  1. YA BU KADAR YALAN OLUR MU? ITIRAF EDIN HATA YAPTINIZ. BEN SIZI GUNAHIM KADAR SEVMEM. AMA BARIS SURECINI BITIRME APRALLIGINI NASIL YAPTINIZ YAA. SIZI KIM BOYLE YONLENDIRDU

    YanıtlaSil
  2. BATIDAKI KÜRTLERIDE SIKINTIYA SOKTUNUZ. APTALLAR. OYSA SIZIN ICIN KEBAPTI HER SEY. YOK GERILLA VURDU DÖNDÜ. YOK GERILLA ŞOYLE BOYLE. BU KÜRTLER BEDIRHANDAN BERI YANI 400 YILDIR SERHILDANDALAR. SONUÇ (0).. YAVUZ SELIM AKEVI TURKMENLERI KOVUP ,YERINE SIRF SUNNI DIYE SIZLERE YURT VERDI. NEDIR BU HAINLIK YAA

    YanıtlaSil
  3. Cok aptalsin gokhan once git tarihin ogrende gel

    YanıtlaSil
  4. Şu ezbercilere şaşiyorum sanki kendi dùşünleri yokmuş gibi

    YanıtlaSil
  5. Hebun tarih derken??
    -1530 yilinda diyarbakir Şah Ismailin baskentidir.
    2-yavuz savasta sah ismail yenince alevi turkmenleri kovmustur.
    3-kendisine sorun olacagini hic dusunmedigi , dag yasami ve suru bekciligi yapan kürtleru yerlesik duzene cekerek evcillestirmek yani yanlis olmasin yerlesik kulture gecmekleri icin tayin ettigi beykerbeyini gorevlendirdi.
    -bu tarihten 170 yil sonra ilk bedirhan istan etti
    -osmanlida kürt askere alinip vergi vermedi
    -canakkalese ölen tek kürt yoktur.
    -kurtulus savasinda kürt teali cemiyetini kurup ingiliz ve ruslarla iş tuttular.
    -kurtulus savasi esnasinda yeni bir cephe acmamak icin Ataturk He Yav He dedi size
    -cumhuriyet kuruldugunda isyanlarla musul ve kerkuku almamiz engellendi
    -halihazirda
    VERGI VERMEZSIN
    KADIN TICARETI YAPARSIN
    COCUK PARASI ALIRSIN
    AMA ISYAN EDESIN GENE:))))
    TARIH BILGIMI TARTABILDIN MI. EN KUCUK SAPMA ISPAT ET OZUR DILEYEYIM SENDEN

    YanıtlaSil
  6. burda salla paça haber yaparak milleti uyutuyorsunuz değil mi ? gerilla yok helikopter düşürdü, yok şu yok bu. GErilla biz TÜRK lerin eskiden beri oynadığı atlı bir oyundur. Gerilla ismi araştır ne imiş öğren. Sizler gerilla değil sizler hainsiniz. Sizler Allah korkusu olmayan İslam-ı iman dan nasiplenmemiş, atalarınızı hiçe saymış bedbahtlarsınız. Sizler sizi besleyen kan emicilerin gazına gelip ekmeğini yeyip suyunu içtiğiniz, elektiriği kullanıp faturasını ödemediğiniz, sağlık imkanlarından ,eğitiminden yararlandığınız Devlet-i Aliyye nize sırt çevirmiş , sonu olmayan kan çukurunda yüzerken ağıtlar Türkçe Kürtçe Lazca gökleri inletirken , kulağınızı ingilizce ,ibranice kahkalara dönmüş gaflet uykusunda ölmüşsünüz....

    YanıtlaSil