24 Eylül 2015 Perşembe

Demirtaş: Onlar yenilecek, Türkiye kazanacak

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İmam Şafi Camisi'nde bayram namazını kıldı. Demirtaş ile birlikte HDP milletvekilleri Altan Tan, Nimetullah Erdoğmuş ile Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı ve birçok seçilmiş belediye eşbaşkanı da bayram namazlarını aynı camide kıldı.

Demirtaş, cami çıkışında gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.
İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutlayan Demirtaş, bu topraklarda bayramı tadında karşılayamadıklarını söyledi. Demirtaş, "İnanıyoruz ki bayramların ruhuna bir yaşam toplumsal ilişki kurursak her günümüz bayram havasında geçecek. Kendi coğrafyamızda kanın aktığı her yerde insani değerlerin üstün olacağı bir geleceğe kavuşmayı umut ediyoruz" dedi.

BAKANLARIN İSTİFASI
HDP'li bakanların istifalarına değinen Demirtaş, "AKP hükümetinin hiçbir şekilde paylaşımcı olmadığını, teşhir etmek için bakanlarımız her dakikasını buna verdi. Bu teşhirin tamamlandığını düşünen arkadaşımız geri çekildi. AKP hükümeti ve geçici Başbakan kendinden olmayan hiç kimseyi hükümet ortağı olarak görmüyor. 'Neden AKP ile koalisyon yapmıyorsunuz ?' diyenler gördü. Düşünün bir bakan ilçeye giremiyor, yurt dışına çıkmıyor. Sen kimsin, kendini ne zannediyorsun. Sen geçici bir Başbakansın o kadar" şeklinde konuştu.
HDP'li bakanların istifa metinlerinin başka yerde hazırlanıp önlerine konulduğu yönünde yapılan iddialara ilişkin ise Demirtaş, "Açıklanan metin parti merkezi ve benim bilgi dahilimde açıklandı. Bundan doğal ne olabilir. Evet, metni biz ortaklaştırdık ve partimizin ortak metni olarak hazırlayıp okuduk. Onlar alışmış Saraydan bir metin gelip okumaya, ama bizim Sarayımız yok" dedi.

'YİNE YENİLECEKLER'
Tıpkı 7 Haziran'daki seçimler gibi, 1 Kasım'daki seçimlerin de adil olmayacağını dile getiren Demirtaş, kendilerinin de kusursuz olmadığını söyledi.
Demirtaş, şunları ifade etti: "Bunları halkımız da diğer siyasi partiler de eleştirebilir. Muhataplarımız hukuku tanımıyor, ahlakı tanımıyor, anayasayı tanımıyor. Bu seçim bizim ve diğerleri arasında geçecek. Hakkı gasp edilen ve buna karşı hakkı hukuku savunan partimiz arasında geçecek. Devletin bütün hazinesi, vali, savcı, YSK onlara bağlı. Bizim ise bir halkımız bir de Allah'ımız var. 1 Kasım'da da muhtaç olmayacağız. Geçmişte de yenildiler yine yenilecekler. Onlar yenilecek ama Türkiye kazanacak. Halkın Cumhurbaşkanı olsaydı herkese eşit davranırdı. Çık açık açık AKP'nin propagandasını yap. Geçen seçimlerde seni ve AKP'yi yendik. Bir kez daha yenelim. Çıkma demiyoruz. Devletin olanaklarını kullanın. Kullandığın para bizim paramızdır. HDP'ye karşı kullanma. Haramdır."

SANDIKLARIN TAŞINMASI
Sandıkların taşınması meselesine de işaret eden Demirtaş, "Taşıma sistemi olmaz. Seçimden önce birkaç gün olsa ve ciddi bir sorun varsa birkaç sandık taşınabilir. Binlerle ifade edilen rakamlarla olmaz. Herkesi istediği şekilde onu kullanacak. Bunlar istediği kadar çirkinliği kullansın. Dini de parayı da kullanıyor zaten. Seçim propagandasında Bismillah kullanmak yasak değil. Bismillah değil tövbe estağfurullah kullansa daha iyi olurdu" ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder