22 Eylül 2015 Salı

HPG gerillalarının 13 Eylül günü Şırnak’ta düzenlediği eylemin görüntüleri- GÖRÜNTÜLÜ

3 Eylül günü sabah 05:00 sıralarında HPG gerillaları Şırnak’ın giriş noktasında bulunan polis karakoluna yönelik gerçekleşen eylemin görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, patlama ardından gerillalar polis noktalarını uzun bir süre ferdi ve ağır silahlarla vurduğu da görülüyor. Eylemde, toplam 33 polis öldürülmüştü.


HPG Basın İrtibat Merkezi’nin daha önce kamuoyuna duyurduğu eylemin görüntüleri tüm detayları ortaya koyuyor. Şırnak girişinde bulunan polis karakoluna yönelik gerçekleşen eylemde ferdi ve ağır silahlarla karakolu, nizamiyesini ve toplanma noktaları ile araçlarını vuran HPG gerillaları, ardından nizamiyenin önüne yerleştirdiği araçla yüksek miktarda patlayıcı patlatıyor. Patlama ardından nizamiye, denetleme kulesi ve polis konaklama noktası ile bir panzer imha olurken bir panzer de ağır darbe alıyor.
Patlama ardından polis noktalarını uzun bir süre ferdi ve ağır silahlarla vurmayı sürdüren gerillalar daha sonra geri çekiliyor. Olaya müdahale etmek isteyen kobra helikopterlerini de hedef alan gerillalar burada bir kobrayı darbeleyerek geri püskürtüyor.  
Eylemin ardından ise çok sayıda zırhlı araç ve ambulans olay yerine gelerek ölü ve yaralılarını kaldırıyor.
HPG BİM’in eylem ardından yaptığı açıklamada bu eylemde toplam 33 polisin öldürüldüğü ve 5 gerillanın da eylem ardından kobra tipi helikopterlerce gerçekleşen hava saldırısında yaşamını yitirdiğini belirtmişti.
Görüntülerde eylem grubunun komutanı olan ve eylem ardından yaşamını yitiren Serdem Piran (Hacı Altürk) kod isimli gerilla komutanı kısa bir konuşma da yapıyor. Konuşmasında grup komutanı olan Serdem Piran “Şehit Gelhat hamlesi adı altında yeni bir devrimci hamle süreci içerisine giriyoruz. Bunun için kendimizi yürekten ve candan bu sürece katıyoruz. Ne olursa olsun böyle bir hamleye öncülük etmek ve böyle bir hamlede hem grup olarak hem de şahsım adına yer alma şansını kazandım. Bunun için bütün arkadaşlara başarılar diliyorum” diyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder