24 Eylül 2015 Perşembe

Güney Kürdistan'da bayram coşkusu yok

Siyasi ve ekonomik belirsizliğin yaşamlarını her yönüyle etkilediğini ifade eden yurttaşlar: “tüm bunlara rağmen isteseniz de bayram coşkusu yaşayamıyorsunuz” diyerek duygularını ifade ettiler.
Güney Kürdistanlılar bayrama girerken duygularını ANF’ye anlattı.


Güney Kürdistan’da halkın çok ciddi sıkıntılar çektiğine vurgu yapan Sirwan isimli yurttaş “bölge hükümeti acilen bu sorunlara bir çözüm bulmalı” diye konuştu.
Sirwan “Bu seneki bayramla geçen bayramlar arasında çok fark var. Güney Kürdistan’da siyasi bir kriz var. Bu krizin kendisiyle birlikte getirdiği sıkıntılar var. Pazar bundan çok etkileniyor. Eskisi gibi halk alışveriş yapamıyor. Su, elektirik sorunu var yine maaşlar ya verilmiyor, verilse de çok geç veriliyor. Bütün bunların sorumlusu hükümettir. Hükümet toplumun sorunlarını çözmeye dönük poitikalar yürütmüyor toplumun sorunlarıyla ilgilenmiyor” dedi.   

GÖRMEZDEN GELEREK SORUNLAR ÇÖZÜLMEZ
Kürdistan’da yaşanan savaşların ve Güney Kürdistan yönetiminin izlediği yanlış politikaların toplumu çok etkilediğine dikkat çeken Beyan adlı kadın yurttaş ise, “Kürdistan’da bir savaş var DAİŞ tehdidi ve diğer güçlerin Kürt halkına karşı saldırıları sürüyor. Sorumlular sorun yokmuş gibi davranıyorlar. Ama bilmeliler ki görmezlikten gelerek ancak sorunları büyütürler, çözüm bulamazlar. Onun için bir an önce herkes üzerine düşen sorumluluğun gereklerini yerine getirmeli” diye konuştu.

KRİZLERİN BAYRAMI
“Mevcut krizler, gençlerimizin yurt dışına kaçışları halkta bayram coşkusu bırakmadı” diyen Ferman Abdullah isimli Güney Kürdistanlı da, “bu bayramı maalesef eski bayramlar gibi karşılayamıyoruz. Bu bayram krizlerin bayramı oldu. Çünkü Kürdistan’da var olan krizler toplumun coşku ile bayramı kutlamasını engelliyor. Var olan ekonomik kriz, maaşların ödenmemesi toplumu canından bezdiriyor. İşsizlik var bu işsizlik halkı dışarıya göç etmeye zorluyor. Hükümetin bu sorunlara acil çözüm bulması gerekiyor” şeklinde konuştu.
...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder