9 Eylül 2015 Çarşamba

Cizre'ye yürüyen vekiller: Ablukayı kıracağız

Amed’den yola çıkan HDP'li milletvekilleri, Cizre'de halka uygulanan ablukayı kırmak için ilçeye girmekte kararlı olduklarını belirtti.


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ve AB Bakanı Ali Haydar Konca ile HDP'li milletvekillerinin Cizre yürüyüşü sürüyor.
Sabah saatlerinde Amed’den yola çıkan HDP'liler, Midyat'a ulaştı. Ancak Midyat çıkışında durduruldu. Araçların geçişine izin verilmemesi üzerine HDP'li vekiller ile çevre il ve ilçelerden yola çıkan halk, yürüyüşe başladı.
Kitle, 90 kilometrelik yolun 2 kilometresini aştığında, asker araçların geçişine izin verdi. Ancak milletvekilleri, Qadmin geçidinde yeniden durduruldu. Halkın geçide ulaşmasını bekleyen milletvekilleri, yürüyerek yola devam edecek.
Yürüyüşte yer alan Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, İstanbul Milletvekilleri Ali Kenanoğlu ve Garo Paylan, kesinlikle Cizre'ye girmekte kararlı olduklarını söyledi.
Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan: Bu yürüyüşü barışı yeniden tesis etmek için yapıyoruz. Halkların ve inançların kadim bağlarını zayıflatan gelişmeler oluyor. Bunlara engel olmak istiyoruz. Cizre'de insani çok ciddi sorunlar yaşanıyor. Bunları çözmek için yürüyoruz. Herkesi de Cizre'ye duyarlı olmaya çağırıyorum.
İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu: Cizre'ye kesinlikle gideceğiz. Cizre'de bir bütün olarak halk abluka altında. En insani ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor, cenazelerini defnedemiyor, su, ekmek bulamıyor. Gazze benzeri bir abluka altında tutuluyor. Cizre halkının yalnız olmadığını göstermek istiyoruz. Cizre'nin ardından diğer inançsal ve etnik kesimleri de tecrit etmek, yalnızlaştırmak isteyeceklerdir. Bu nedenle buradayız. Batı ile Doğu'nun, Alevi ile Sünni'nin, Türk ile Kürt'ün buluşmasını istiyoruz. Bu ablukayı durdurmak istiyoruz."
İstanbul Milletvekili Garo Paylan: Cizre'deki ablukayı kırmak için buradayız. Dün partimize yönelik saldırıları kırmanın yolu da, Cizre'deki ablukayı kırmaktan geçiyor. Cizre, birlikte yaşam irademiz için bir sembol haline geldi. Onlar için de sembol oldu. Her ne pahasına olursa olsun bu ablukayı kıracağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder