22 Eylül 2015 Salı

Köln'de dün aynı gün içerisinde 3 provokasyon yaşandı

Almanya’nın Köln kentinde 20 Eylül günü bir gün içerisinde üç saldırı yaşandı. Bütün bu olanlardan sonra polis derneğin bulunduğu sokağı Kürtlere kapatarak önlem aldığını belirtmesi trajikomik bir olay olarak hafızalarda kalacak gibi gözüküyor.


Avrupa'nın birçok kentinde Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD), TGB ve ülkü ocaklarının organize ettiği yürüyüşlerle aynı gün Kürt kurumlarının saldırıya uğraması akıllara birileri düğmeye mi bastı sorusu sorulmaya başlandı halk arasında.
Önceki gün Almanya'nın Köln kentinde bir gün içerisinde üç saldırı yaşandı. Bütün bu olanlardan sonra polis derneğin bulunduğu sokağı Kürtlere kapatarak önlem aldığını belirtmesi trajikomik bir olay olarak hafızalarda kalacak gibi gözüküyor. Pazar günü yaşanan saldırıda yaralanan Hatice Yalçın yaşananları ANF'ye anlattı.
Her Pazar günü olduğu gibi bir araya geldiklerini ve kahvaltı yaptıklarını belirten Yalçın, “O esnada kapanın önüne çıktık ve arkadaşlarla sohbet ediyorduk. Birden bir grup geldi, biz ilk başta yoldan geçen birileri olduğunu düşündük. Onlardan birisi arkadaşımıza yaklaştığında hemen Önderliğe ve değerlimize küfür etmeye başladı. Arkadaşımız da kimsin sen demeye kalmadan arkadan gelen ve belinde demir sopa olan biri arkadaşımızın kafasına vurdu. Biz hepimiz arkadaşı yerden kaldırmak için koştuk. Tam o esnada bana da vurmaya başladı ve yere yığılım. Böyle bir saldırıyı beklemiyorduk, her gün ki gibi kurumumuzdaydık” dedi.

AYNI GÜN İKİ SALDIRI DAHA YAŞANDI
Bu olaydan birkaç saat sonra saat 16:00 sularında ise Türk ırkçılarının sözde 'terörü kınama' adı altındaki yürüyüşünde sık sık Kürtlere hakaret edildi. O sırada orada olan bir grup genç ise bu duruma müdahale etti. Çıkan gerginlikte yaralananların olduğu söyleniyor. Polis gazla Kürt gençlerini Oper Köln önüne götürerek orada çembere aldı. Kimlik kontrolü ve fotoğraf çekiminden sonra gençler serbest bırakıldı.
Son olayda Dom Meydan'ında dağılan bir grup Türk ırkçısı Kürt Demokratik Toplum Merkezi'nin bulunduğu caddede ilerlemek isterken, Köln'ün en ünlü Kürt-Türk caddesi olan Keupstrasse'da Kürt gençlerinin öz savunmasıyla amacına ulaşamayan Türk ırkçıları olay yerinden kaçmak zorunda kaldılar. Polis ise akşam 21:00'e kadar derneğe giden bütün yolları kapatarak kimsenin geçişine izin vermedi. Toplum Merkezi'nin yöneticilerinin devreye girmesiyle gençler dağıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder