21 Eylül 2015 Pazartesi

Cudi'de bulunan Güneyli: Nöbet tutup çatışmayı engelleyeceğiz

Cudi'de bulunan HDP Milletvekili Güneyli, sıcak çatışmayı engellemek için burada nöbet tutacaklarnı bildirdi.


HDP milletvekilleri Enise Güneyli, Ferhat Encü, Leyla Birlik, Aycan İrmez, Mehmet Ali Aslan ve yüzlerce kişiden oluşan halk, Cudi'deki şehitliğe saldırılmasına ve sıcak çatışmaya engel olmak için bu sabah Cudi'ye doğru yola çıktı. Şırnak'ın 5 kilometre çıkışında jandarma ve askerlerce geçişleri engellenen milletvekilleri, köy yollarından Cudi'ye ulaştı.
Canlı kalkan heyetinde yer alan HDP Mardin Milletvekili Enise Güneyli, Cudi Dağı'ndaki nöbet eylemlerine ilişkin ANF'ye bilgi verdi.
'TOP ATIŞLARI DUYUYORUZ'
Güneyli, "Buraya gelişimiz esnasında engellemeler ile karşılaştık. Köy yollarından ulaşabildik. Şu an burada 5 milletvekili, parti yöneticileri ve halk olarak buradayız. Buraya geldikten sonra bazen yakından, bazen uzaktan top atışları duymaya başladık. Zaten şehitliğin etrafı da bombalanmış; mezar taşlarının bir kısmı kırılmış. Saldırıdan kaynaklı olarak bahçenin ortasında da büyük bir çukur açılmış" diye konuştu.
Günlük planlar yapmaya çalışacaklarını, gelişmelere göre hareket edeceklerini söyleyen Güneyli, "Karşı tepede askerler, zırhlı araçlar var. Bu akşam burada kalacağız. Cudi her gün havadan bombalanıyor. Askerin buraya müdahalesi söz konusu olursa biz de ne yapabileceğimizi belirleyeceğiz" dedi.
'MUHATAP ALINMIYORUZ!'
Şırnak'taki mülki amirlerin hiçbiri ile görüşemediklerini aktaran Güneyli, kendilerine dönük muameleye ilişkin şunları anlattı:
"Biz gelirken polis noktasında durdurulduk. Yazılı bir talimat istedik ama ukala bir şekilde, saygısızca her şeyin yazılı olmasının gerekmediğini söylediler. Kesinlikle geçemeyeceğimizi söylediler. Hukuki hangi zemine dayandırıldığını sorduk ama ısrarla istememize rağmen arkalarını dönüp muhatap olmadılar. Açıklama yapmak zorunda olmadıklarını söylediler. Yani mülki amirlerden de hiç kimseye ulaşamıyorsunuz; vali, kaymakam vs."
EYLEMİ SAHİPLENME ÇAĞRISI
Sıcak çatışma yaşanmaması için nöbette olduklarını bildiren HDP Milletvekili Enise Güneyli, "Sıcak çatışma olmaması için buradayız. En azından buraya kadar konumlanmış güçlerin geri çekilmesidir, talebimiz. Aynı zamanda Varto'daki şehitliğe dönük benzer olayın olmasına izin vermeyeceğiz" diyerek, halka da eylemi sahiplenme çağrısında bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder