23 Eylül 2015 Çarşamba

BÖG Komutanı Güler'in cenazesi ailesine verilmiyor

 Rojava devrimini savunurken yaşamını yitiren Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) Rojava Karargah Komutanı Aziz Güler'in (Rasih Kurtuluş) cenazesi ailesine teslim edilmedi.


Güler'in ailesi ile Devrimci Parti'nin üye ve yöneticileri cenazeyi teslim almak üzere Suruç'a gitti.
Gerekli başvuruları yapan aileye cenaze teslim edilmedi. Aile Suruç'taki bekleyişini sürdürüyor.
HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, dün Urfa Valisi İzzettin Küçük ile görüştü. Vali Küçük, Milletvekili Ayhan'a "Bakanlar Kurulu kararı var, cenazenin geçişine izin verilmeyecek" dedi.
Aylardır Rojava'dan hiçbir cenazenin geçişine izin verilmediğini belirten Ayhan, "Bugüne kadar hala bize gösterilmeyen bir Bakanlar Kurulu kararıyla Aziz Güler'in cenazesinin de geçişine izin verilmeyeceği söylendi. Ancak daha da önce de belirttiğimiz gibi, bu yasağın hiçbir hukuki ve insani gerekçesi olamaz. Cenazelere bu şekilde yaklaşılması hem hukuki hem de insani değil. Bu yasağın ve keyfi uygulamanın kaldırılması için sonuna kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu.

1 yorum:

  1. BATIDAKI KÜRTLERIDE SIKINTIYA SOKTUNUZ. APTALLAR. OYSA SIZIN ICIN KEBAPTI HER SEY. YOK GERILLA VURDU DÖNDÜ. YOK GERILLA ŞOYLE BOYLE. BU KÜRTLER BEDIRHANDAN BERI YANI 400 YILDIR SERHILDANDALAR. SONUÇ (0).. YAVUZ SELIM ALEVI TURKMENLERI KOVUP ,YERINE SIRF SUNNI DIYE SIZLERE YURT VERDI. NEDIR BU HAINLIK YAA.. AKP BILE Şİİ ALEVİ TÜRKMENDEN ÇOK SIZIN YANIZDA OLDU. İRANDA 40 MILYON ALEVI Şİİ TÜRKÜN ADINI AĞZINA BILE ALMIYOR.. SİZ NASIL BİR YARADILANSINIZ ALLAH AŞKINA YA.. ÎŞİNİZ GUCUNUZ IHANET. ALEVITE DE IHANET EDECEKSINIZ,ZAZAYA DA ,SOLCULARA DA.. YETERKI ONLARLA İŞİNİZ BITSIN. ONUN ICINDIR BU KAFADAN BIR SEY OLMUYOR.. IHANET,HAINLIK... BEN BOSNAGIM. BU ULKE DE YASIYORUM.. DEDEME KOL KANAT GERMIS BU ULKE , BAYRAGIM I GORUNCE YUREGIM TITRER. SIZ NEDEN BOYLE HAINSINIZ YA

    YanıtlaSil