21 Eylül 2015 Pazartesi

Alevilerden Türk ordusunun bombaladığı alanda inceleme

Alevi örgütleri ile pir ve dedeleri, Türk ordusunun bombaladığı alanlarda inceleme yaptı. Heyet, devletin halkın kutsallarına saldırdığını belirtti.


Alevi örgütü yöneticileri ile pir ve dedeleri, Dersim'de Türk ordusunun hava saldırılarına başvurduğu bölgelerde inceleme yaptı.
Dersim'de Valiliğin karayollarını trafiğe kapatmasının ardından Ovacık ilçesine bağlı Aslıca ve Otlubahçe köyleri arasında kalan kırsal alan savaş uçakları ve kobra tipi helikopterler tarafından saatlerce yoğun bombardımana tutulmuş ve uçaklardan atılan güdümlü bomba ile füzeler sonucunda bölgelerde geniş çaplı orman yangınları çıkmıştı. Halkın orman yangınını söndürmek istemesi ise engellenmek istenmişti. Bunun üzerine Ovacık halkı İlçe Kaymakamlığı'na yürüyerek, kaymakamlık binası önünde oturma eylemi yaptı. Halk, engellere rağmen bölgeye giderek yangına müdahale etti.


HEYET, POLİS ENGELİNİ AŞTI
Cizre'de dayanışma ziyaretinde bulunduktan sonra dün Dersim'e gelen Alevi örgütleri yöneticileri, kentin önde gelen pir ve dedeleri ile birlikte bombardıman alanına girmek istedi. HDP Dersim Milletvekili Edibe Şahin ve Dersim Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun'un da aralarında bulunduğu grup ile kent merkezinden Ovacık'aa doğru yola çıkan heyetin aracı, ilçenin girişinde özel harekat polisleri tarafından durduruldu.


'DEVLET KUTSALIMIZI HEDEF ALIYOR'
Polislerin uzun süre beklettiği heyet, kararından vazgeçmeyerek Aslıca ve Otlubahçe mevkiine gitti. Heyet, buradaki incelemelerinin ardından, "Devlet bizim kutsallarımızı hedef almıştır. Buradaki ana amaç budur. Varto'da cem evi imha edildi, burada ise doğa katlediliyor. Yaşanan tüm olaylar aslında Alevilere karşı bakış açısıdır" açıklamasında bulunarak, ormanları yakanın ve çocukları katledenin devlet olduğunu söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder