21 Eylül 2015 Pazartesi

‘Halk şehitliklere sahip çıkmalı’

PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi, şehitlere olan saldırının insanlığa bir saldırı olduğunu kaydederek, “Halk şehitliklere sahip çıkmalı ve serhıldan ruhuyla kınayalım. Bundan kaynaklı PKK gerçeği şehitler gerçeğidir Zaferin yaratıcıları ve özgürlüğün tek teminatı şehitlerimizdir” dedi.


PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi, bu dönemde şehitliklere yani kutsal yerlere saldırıların olması kin ve öfkenin en utanç verici bir yaklaşımı olduğunu belirtti. Komite, bir halkın değerlerine saldırmanın dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir durum olmakla birlikte, hiçbir savaş kurularında olmayan bir zihniyet ve  zalimce bir saldırının söz konusu olduğuna dikkat çekti.  Açıklamada devamla, “Bu da bir gücün başarısızlığın son aşamasını yaşadığını göstermekte bitişin iflasın itirafı olmaktadır.  AKP’nin egemen zihiniyeti canavarlaşmış her yeri yıkıp talan ediyor. DAİŞ’in yaklaşımı da aynı zihniyet unutmayalım bu halk özgürlüğe susamış daha çok ruhta düşüncede özgürdür. Kürt halkının değerlerine yanlış yaklaşıldığı takdirde Kürt halkı da buna cevap verecektir.  Artık onların istediği bir kürt yok karşılarında, kendini savunan, değerlerine sahip çıkan bir halk gerçeği var” ifadelerine yer verildi.
Dayanışma Komitesi açıklamasında şunlar dile getirildi:
“PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi olarak şehitlere olan bu saldırının insanlığa bir saldırı olduğunu belirtiyoruz. Bu saldırı bir halkın tarihini kültürünü yok etmedir. Biz komite olarak bu saldırıyı kınıyoruz ve faşist ve milliyetçi yaklaşımlarla hiçbir başarı kazanılmayacağını görüyoruz. Kazanan özgürlük kazanan insanlık olacak kaybeden egemen güçler olacaktır.  Komite olarak şehitler etrafında çember oluşturarak şehitliklerde yatan yoldaşlarımızı unutmama temelinde bir yaklaşımı esas almaya çağırıyoruz.  Şehitliklerimiz Kürdistan dağlarında yürüyen iddiamızın, umudumuzun adı zihniyet devrimimizin özü oldular. Şehitler dirilişin ve direnişin ateşten ışığı güneşe yolculukta gerçeğin en büyük arayışçısı oldular.  Zulme ve egemen güçlere karşı savaşan insanlardır bu şehitliklerde yatan insanlık.  Bunun için biz halka çağrı yapıyoruz hiçbir güç değerlerimize yanlış yaklaşamaz. Halk şehitliklere sahip çıkmalı ve serhıldan ruhuyla kınayalım. Bundan kaynaklı PKK gerçeği şehitler gerçeğidir Zaferin yaratıcıları ve özgürlüğün tek teminatı şehitlerimizdir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder