26 Eylül 2015 Cumartesi

Polis gerçek mermi kullandı, gençler yılmadı

Adana'da AKP'nin katliamcı politikalarını protesto edenlere polis gerçek mermiyle saldırdı. Yaralanan 2 kişiyle birlikte toplam 5 kişi gözaltına alındı. Gençler direnerek polisleri mahalleden kovdu.



Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Barbaros Mahallesi'ndeki Çarşamba Pazarı Caddesi üzerinde dün akşam Kuzey Kürdistan'daki sivil katliamları ve şehitliklerin bombalanması protesto edildi. Zırhlı araçlar eşliğinde bölgeye gelerek eyleme saldıran polis, gerçek mermilerle halkın üzerine ateş açtı.

RASTGELE TARADILAR
Saldırıya öz savunma ile karşılık olunurken, ara sokaklara girmesine izin verilmeyen polis, zırhlı araçlardan inip rastgele ev ve iş yerlerini taradı.
Polis saldırısında Şenol Acar isimli bir genç ile ismi öğrenilemeyen bir kişi polis ayaklarından vurulup, yaralı halde darp edilerek gözaltına alındı. Yine 3 kişi daha polisi engellemek isterken darp edilip gözaltına alındı. Yaralılar Adana Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Polis, gecenin geç saatlerinde mahalleden çekilmek zorunda kalırken, gençler sabaha kadar mahallede nöbet tuttu.

2 yorum:

  1. Devlet isterse ve gercek silah kullanirsa ne olur onu hesap etmeyen kalin.kafaliliar. yok gencler direndi yok bilmem. Ne . Ne bu kafatascilik ya. BIR HABER DAHA YAPIN;
    KALIN KAFALI VE FISTANLI HPG LI LER MERMILERE KAFA ATTI DEGINDE TAM OLSUN:)))

    YanıtlaSil
  2. DEVLET BIR OYLAMA YAPACAK VE SORACAK
    1-KİM KÜRTTÜR
    2-BAĞIMSIZ KURDISTAN ISTIYORMUSUNUZ. BAGIMSIZ KURDISTAN İSTERSENIZ GUNEYDOGUDA 4 SEHRE YERLEŞECEK . YANI BAGIMSIZ KURDISTANA GIDECEK. VEYA GOCMEN STATUSU VERILIP MAL EDINME HAKLARI ELINDEN ALINIP KISITLAMA GETIRILECEK..
    BAK BAKALIM SONUC NE CIKIYOR.
    BU APTALLAR BURAYI SURIYE ILE KARISTIRIYOR
    1-TURKIYE SURIYE DEGIL, TURKLER SURIYELI DEGIL
    2-SURIYEDE KURTLERIN KIMLIKLERI DAHI YOK

    YanıtlaSil