25 Eylül 2015 Cuma

Kürdistan Demokratik Halk İnisiyatifi: AKP’ye gereken ders verilmeli

Kürdistan Demokratik Halk İnisiyatifi, “Türkiye halklarının mübarek bayramını zehir eden AKP hükümetine karşı topyekün direnişi Beytüşşebap’ı sahiplenerek geliştirelim!  Tüm Kürdistan halkı Beytüşşebap’a ses vermeli, eylemleriyle yanında olduğunu göstermeli ve AKP hükümetine gereken dersi vermelidir” dedi.


Kürdistan Demokratik Halk İnisiyatifi, AKP Hükümeti ve DAİŞ zihniyetli Erdoğan’ın halkın kendi çözümü olan demokratik öz yönetim ilanlarını sindiremediğini ve faşist saldırılarını aralıksız pervasızlaştırarak sürdürdüğünü belirtti. İnisiyatif  açıklamasında, “Cizre’de, Amed-Suriçi’nde, Silvan’da, Gever’de, Varto’da özcesi Kürdistan’ın birçok yerinde halkımızın görkemli direnişi AKP kontra-çete güçlerine gereken cevabı vermiştir. Kürdistan’ın her yerinde hezimete uğrayan AKP’nin kontra güçleri Agıri, Varto ve Cudi’deki şehitliklere saldırılarını yöneltmiştir. Kürdistan halkının en yiğit evlatlarının bulunduğu şehitliklere saldırılması insanlık suçudur, Kürrdistan halklarından intikam almaktır. Bugün Kürdistan halkı işlenen bu insanlık suçunu şehitlikler etrafında kenetlenerek tüm dünya kamuoyuna göstermekte ve DAİŞ zihniyetli AKP hükümetini bir kez daha teşhir etmektedir” denildi.
Kürdistan Demokratik Halk İnisiyatifi açıklamasında devamla şunlar ifade edildi:
“AKP hükümetinin Kürdistan halkının tüm değerlerine karşı saldırılarını aralıksız sürdüreceği bilinmektedir. İslam aleminin bayram günlerinde AKP hükümetinin Beytüşşbap’ta halkımıza dönük gerçekleştirdiği saldırı AKP hükümetinin kirli savaş politikasının bir devamıdır. Kürdistan halkının iradesini kirli savaş yöntemleriyle kıramayacağını bir türlü anlamak istemeyen ve geçmiş hükümetlerden ders çıkarmayan Erdoğan ve AKP hükümetinin kendi eliyle yarattığı sonu çok yakındadır. Kirli savaş batağında battıkça batan AKP hükümetinin çırpınışları, tehditleri nafiledir. Güneşin doğudan doğuşu nasıl engellenemezse, Kürdistan halkının demokratik öz yönetim iradesi de asla engellenemeyecektir. Bu temelde tüm Kürdistan halkını ve demokratik kamuoyunu Cizre’de, Silvan’da, Varto’da gösterdiği kenetlenmeyi bugün Beytüşşebap halkımız etrafında kenetlenerek direnişi yükseltmeye çağırıyoruz. Türkiye halklarının mübarek bayramını zehir eden AKP hükümetine karşı topyekün direnişi Beytüşşebap’ı sahiplenerek geliştirelim!  Tüm Kürdistan halkı Beytüşşebap’a ses vermeli, eylemleriyle yanında olduğunu göstermeli ve AKP hükümetine gereken dersi vermelidir.”

1 yorum:

  1. BATIDAKI KÜRTLERIDE SIKINTIYA SOKTUNUZ. APTALLAR. OYSA SIZIN ICIN KEBAPTI HER SEY. YOK GERILLA VURDU DÖNDÜ. YOK GERILLA ŞOYLE BOYLE. BU KÜRTLER BEDIRHANDAN BERI YANI 400 YILDIR SERHILDANDALAR. SONUÇ (0).. YAVUZ SELIM ALEVI TURKMENLERI KOVUP ,YERINE SIRF SUNNI DIYE SIZLERE YURT VERDI. NEDIR BU HAINLIK YAA.. AKP BILE Şİİ ALEVİ TÜRKMENDEN ÇOK SIZIN YANIZDA OLDU. İRANDA 40 MILYON ALEVI Şİİ TÜRKÜN ADINI AĞZINA BILE ALMIYOR.. SİZ NASIL BİR YARADILANSINIZ ALLAH AŞKINA YA

    YanıtlaSil