12 Ekim 2014 Pazar

Zürich ve Kopenahg’da ‘Kobanê şehitleri’ anıldı


İsviçre’nin Zürich ve Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da Kobanê’de yaşamını yitirenler anıldı. Zürich’te Arin Mirkan, Bahoz Amed, Emin Erkendi, Nujiyan Newal, Çiya Leyla, Ömer Qamışlo, Ali Kavak ve Davut Toprak şahsında Kobanê direnişinde yaşamını yitiren YPG ve YPJ savaşçıları anıldı. Kopenhag’da ise, PYD Danimarka bir etkinlik düzenledi.


ZÜRİCH

İsviçre’nin Zürich kentinde, Kobanê direnişinde yaşamını yitiren Arin Mirkan, Bahoz Amed, Emin Erkendi, Nujiyan Newal, Çiya Leylo, Ömer Qamışlo, Ali Kavak ve Davut Toprak şahsında YPG ve YPJ savaşçıları anıldı.

Kürt Demokratik Toplum merkezinde düzenlenen anmaya, yaşamını yitirenlerin aileleri, yakınlarının yanı sıra KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar, KCD-E Eşbaşkanı Murat Ceylan, İsviçre Demokratik Kürt Toplum Konseyi (DEM-KURD) yöneticileri ve Kürdistanlılar katıldı.

“Kobanê şehitleri” şahsında Kürdistan özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada, KCD-E Eşbaşkanı Murat Ceylan, KCK Eşbaşkanı Zübeyir Aydar, Kürt Siyasetçi Mustafa Sarı, Kürt kadın Hareketi adına Halise Tüzer ve savaşçı yakınları birer konuşma yaptı.

Konuşmalarda Kobanê direnişi selamlandı. Direnişin amacına ulaştığı, gerek Kürt halkının ulusal birliğine gerekse Kürt halkının meşru özgürlük kavgasının bütün dünyada tanındığı belirtildi.

Etkinliğe Kobanê Kanton yönetimi sözcüsü Mahmud Beşar telefonla katıldı. Beşar “Şehitlerimiz bize Kobanê’yi koruma mirasını bıraktı. Sizlerin huzurunda söz veriyoruz Kobanê dünyada insanlığın onuru adına savunulacak” diye konuştu.

Konuşmasında yalan bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini de söyleyen Beşar, YPG, YPJ ve Kobanê halkı dimdik ayakta olduğunu sözlerine ekledi. “Kobanê’yi son damlamıza kadar savunacağız” diye devam etti. Anma sloganlarla sona erdi.

KOPENHAG

PYD-Danimarka bu gün Kopenhag'da bulunan Danimarka Kürt Toplum merkezinde “Kobanê şehitleri” için bir anma programı hazırladı.

Anma programında konuşma yapan PYD Danimarka sözcüsü Bave Hüseyin, öncelikle Kobanê direnişi selamlarken, Kobanê'nin yaklaşık bir aydır dünyanın onurunu koruduğunu ve bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğini söyledi. 

 
Kürt halkının seferberliği ve serhildanları da selamlayın Bave Hüseyin dünyanın sessizliğini de protesto etti. “Dünyanın Kobanê ne zaman düşecek diye bekliyor” diyen Bave Hüseyin uluslararası topluluğun ve Türkiye’nin Kobanê politikasını da eleştirdi. Kürtlerin yalnız bırakılmasının sebebinin o ülkelerin Rojava’daki çıkarlarından kaynaklandığını da sözlerine ekledi.

Bave Hüseyin Kobanê direnişine ilişkin yeterince duyarlılık olmadığı eleştirisinde de bulundu.

Son zamanlarda Türk İslam sentezi yapan cemaatlere gidip Filistin ve diğer ezilen Müslümanlar için duyarlı olan Kürtlerin, kendi insanları katledilirken, duyarsız olmalarının anlamsız oludğunu da sözlerine ekledi.

Bave Hüseyin, Kobanê’deki direnişi güçlendirmek için eylemlerin devam edeceğini de belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder