13 Ekim 2014 Pazartesi

Serêkanîye’de DAİŞ çetelerine eylem


YPG savaşçılarının Serêkanîye’nin güneybatı ve batısında başlattığı operasyon devam ediyor. Operasyonlar kapsamında Dehma ve Rawiya arasında DAİŞ çetelerine ait bira araç içindeki çetelerle birlikte imha edildi. YPG güçleri Cezza’da da çetelere yönelik bir eylem yaptı.

Serêkanîye’de YPG savaşçılarının DAİŞ çetelerine yönelik başlattığı operasyona ilişkin açıklama yapan YPG Basın Merkezi, “Önceki gün Serêkaniyê'nin güneybatı ve batısında başlatılan operasyon halen devam etmektedir. Bu operasyon kapsamında Dehma ve Rawiya arasında çetelere ait 1 araç içindeki çetelerle birlikte imha edilmiştir. Dehma ve sınır hattı arasından sızma girişiminde bulunan çeteler de güçlerimiz tarafından vurulmuştur” dedi.

Aynı bölgede çetelere ait 1 aracın da içindeki çetelerle birlikte imha edildiğini belirten YPG Basın Merkezi açıklamasına şöyle devam etti: “Güçlerimiz, dün akşam saatlerinde de çetelerin üslendiği bir noktaya yönelik kapsamlı bir saldırı düzenlemiş, bu üslerini imha etmiştir. Bugün sabah saatlerinde de Dehma-sınır hattı ile Dehma-Rawiya arasında başlayan çatışmalar halen devam etmektedir. Yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 19 çete öldürülmüştür.”

Dün akşama doğru, Cezza’nın güneydoğusundaki Cideyde köyünde bulunan çetelere yönelik de YPG güçleri bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda çetelere ait bir iş makinası imha edilirken, 2 çete üyesi öldürüldü, 4 çete üyesi de yaralandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder