13 Ekim 2014 Pazartesi

Çetelerin işgal girişimi direnişten dönüyor


DAİŞ çetecilerinin Kobanê'yi işgal girişimi, YPG/ YPJ savaşçılarının direnişinden geri dönüyor.  YPG güçlerinin DAİŞ çetelerini Til Şeir Köyü’ne kadar geri püskürttüğü öğrenildi.

DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye yönelik saldırıları devam ederken, YPG/YPJ savaşçılarının Batı Kobanê’de çetelere ağır darbe vurarak, çeteleri Til Şeir Köyü’ne kadar geri püskürttüğü ve mevzilerini terk ettikleri bildirildi.

Kobanê’nin doğusundan özellikle Mürşitpınar Sınır Kapısı’nın bulunduğu kuzey cephesini savaşa açmak isteyen DAİŞ çeteleri bir haftadır yaptığı tüm saldırılarda başarısız oldu. YPG/YPJ savaşçılarının direnişiyle karşılaşan DAİŞ çetelerine yönelik eylem üstüne eylem düzenleniyor. YPG/YPJ’lilerin dün geceden bu yana doğu, güney ve batı cephesinde saldırılara karşı yaptıkları eylemlerde çok sayıda çete üyesinin öldürüldüğü bildirildi.

Çetenin tank, top, havan ve roketlerle dün akşam kentte yaptığı saldırıda, 64 yaşındaki Fethi Elî isimli bir sivil yaralamıştı.

Dün geceden bu yana süren çatışmaların sonuçlarına dair YPG’nin bugün açıklama yapması bekleniyor.

Öte yandan YPG, YPJ güçlerinin operasyonları ile ağır darbeler alan çetecilere yönelik koalisyon güçlerinin de sabahın erken saatlerinde etkili bombardıman yaptığı öğrenildi. Hava bombardımanının sonuçlarına dair kesin bilgiler henüz elimize ulaşmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder