12 Ekim 2014 Pazar

Biel’de üç günlük açlık grevi mitingle sona erdi

İsviçre’nin Biel kentinde Kobanê direnişini sahiplenmek ve uluslararası güçlerin sessizliğini proesto etmek amacıyla düzenlenen açlık grevi, yapılan yürüyüş ve miting ardından sona erdi. Avustralya’nın Ashfield kentinde ise, Exodus kilisesinde Kobanê konulu bir konferans düzenlendi.

BİEL

İsviçre’nin Biel kentinde Kobanê direnişini sahiplenmek ve uluslararası güçlerin sessizliğini bozmak amacıyla başlatılan açlık grevi eylemi yapılan bir mitingle sonlandırıldı.

Biel Halk Meclisi öncülüğünde Kobanê direnişine dikkat çekmek için Biel Merkez Garı önünde kurulan çadırda başlatılan açlık grevi eylemi 3’üncü gününde yapılan yürüyüşün ardından düzenlenen mitingle sona erdi. Eylem başladığı günden itibaren yoğun ilgiye neden olurken 3 gün boyunca eylemcileri çok sayıda İsviçreli siyasi parti kurum ve kuruluş ziyaret ederek destekte bulundu.

Açlık grevi eylemcileri 3. günün ardından yüzlerce Kürdistanlının katılımıyla eylem yerinden Biel merkezine kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Sosyalist Parti Biel yöneticileri ve kanton başkanın destek verdiği yürüyüş boyunca Kobanê’de yaşananlara ilişkin Fransızca ve Almanca hazırlanmış bildiriler dağıtıldı.

Yürüyüşün ardından Biel merkezinde bir miting düzenlendi. DAİŞ çetelerini lanetleyen pankartların ve dövizlerin açıldığı mitingde sık sık “Kobanê yalnız değildir”, “Terörist DAİŞ” sloganları atıldı. Mitingde yapılan açıklamalarda uluslararası güçlerin Kobanê direnişine destek vermesi gerektiğini ifade edilerek, Türkiye’nin Kobanê için kolidir açması için zorlanması gerektiği vurgulandı. Yapılan açıklamaların ardından alanda bulunan kitle sloganlar eşliğinde eylemlerine son verdi.

ASHFIELD

Avstralya’nın Asfield kentinde ise, Exodus kilisesinde Kobanê direnişi konulu bir konferans düzenledi. Kürt Derneği temsilcilerinin de katıldığı konferansta, Kobanê’ye insani yardımların önemine dikkat çekildi. Sydney Kürt Derneği önümüzdeki günlerde çok sayıda üniversite ve sendikalarda da benzer konferanslar düzenleyerek, Kobanê’ye acil destek verilmesi gerektiği mesajlarını iletecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder