13 Ekim 2014 Pazartesi

Kobanêli rehineler isyan etti-YENİLENDİ

Kabonê’de savaşın şiddetlenmesi sonucu 6 Ekim’de Mürşitpınar Sınır Kapısı’nda yetkililerin talebi üzerine giriş yapan aralarında çocuk, hamile kadın, yaşlı ve gazetecilerin de bulunduğu 261 Kobanêli, yetkililerin “bırakacağız” sözüne rağmen bırakılmamalarına tepki gösterdi. “Bijî Berxwedana Kobanê” sloganı atarak kapıları ve camları kıran rehinelere gaz bombasıyla saldırıya uğradı.

8 gündür rehin tutulan 261 Kobanêli yetkililerin “bırakacağız” sözüne rağmen bir türlü bırakılmalarına isyan etti. Suruç Kapalı Spor Salonu’nda ağır koşullar altında tutulan ve birçoğu açlık grevinde bulunan rehineler, “Bijî Berxwedana Kobanê” sloganları atarak, kapı ve camları kırdılar. Sesleri dışardan duyulan Kobanêlilere, çevik kuvvet ve özel hareket polisi tüm kapıları kapatarak gaz bombalarıyla müdahale etti.

‘HDP’Lİ VEKİLLERDEN REHİNELERLE KALMA KARARI’

Olayın duyulması üzerin kapalı spor salonuna giden HDP milletvekilleri İbrahim Ayhan, İbrahim Binici, Faysal Sarıyıldız ve Aysel Tuğluk, rehinelerle görüşmek istedi. Ancak polis engeline takıldı. “Denetim yetkimiz var” diyen vekiller daha sonra içeriye alındı. Rehinelerle görüşen vekiller, rehinelerle birlikte kalma kararı aldı. İbrahim Ayhan, “Tüm rehineler serbest bırakılıncaya kadar bizler de buradan çıkmayacağız” dedi.

Olay üzerine kapalı spor salonu önünde bekleyen yurttaşlar da “Bijî Berxwedana Kobanê” sloganı atarak rehinelere destek verdi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder