12 Ekim 2014 Pazar

İzmir'de ırkçı provokasyona izin verilmedi

İZMİR (ANF) -Halkların Demokratik Partisi (HDP)'nin Kobanê ile dayanışmak amacıyla yapmak istediği yürüyüş sosyal medya üzerinden örgütlenen ırkçı gruplar nedeniyle iptal edildi. HDP, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde girişinde basın açıklaması yaparak, Kobanê'nin yanında olduğunu açıklarken, provokasyonlara izin vermeyeceklerini duyurdu.


HDP İzmir il örgütünün çağrısıyla bir araya gelen yüzlerce kişi Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde bir araya geldi. HDP'lilerin toplanacağını duyan ırkçı gruplar da sosyal medya üzerinden aynı yere çağrı yaptı. Bunun üzerine burada toplanan HDP kitlesi daha önce planladığı Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nden Gündoğdu Meydanı'na yapılacak yürüyüşü iptal ederek, bulundukları yerde basın açıklaması yaptı.

Kitle adına kısa bir açıklama yapan Barış Meclisi aktivisti Coşkun Üsterci, "HDP'nin çağrısıyla burada toplanarak Kobanê ile dayanışmamızı bir kez daha haykırmak istiyorduk. Ancak faşist bir grup provokasyon yaratmak amacıyla 'bayraklarınızı da alın gelin' şeklinde sosyal medyadan çağrı yaptı. Buradan Gündoğdu Meydanı'na yapacağımız yürüyüşü bu nedenle iptal ediyoruz. Ortaya çıkacak provokasyona izin vermeyeceğiz. Bunu ne korktuğumuz ne de çekindiğimiz için yapmıyoruz. Bunu sadece provokasyona alet olmamak için yapıyoruz. Ancak burada Kobanê ile dayanışmak için gelen tüm halkımıza teşekkür ediyoruz. İzmir olarak biz buradan dayanışmamızı yükselteceğiz" diye konuştu.

Daha sonra Kürtçe bir konuşma yapan Av. Mehmet Bayraktar ise, Kobanê'de büyük bir direniş olduğunu hatırlatarak, İzmir olarak bu direnişe her şekilde katkı sunmaya hazır olduklarını söyledi.

Açıklamadan sonra, "Her yer Kobanê, her yer direniş", "Diren Kobanê İzmir seninle", "Biji berxwedana YPG", "Yaşasın halkların kardeşliği" şeklinde slogan atan kitle, Çerxa Şoreşê Marşı ile eylemi sona erdirdi.

Irkçı grubun ise Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nin Gümrük tarafında olduğu bildirilirken, polisin iki kitle arasında önlem aldığı görüldü.  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder