12 Ekim 2014 Pazar

Komalên Ciwan: Serhıldanlar üst aşamaya taşınmalı

Gençlik hareketi Komalên Ciwan, AKP'nin çözüm planının "Kürtsüz bir çözüm" olduğunu belirterek Kobanê kuşatmasını kırmak için serhıldanları üst aşamaya taşıma çağrısında bulundu.


Komalên Ciwan Koordinasyonu, yazılı açıklamasında "TC devletinin faşist ve Kürt imhası üzerine dayanan kuruluş felsefesi Kobanê bir daha yüzünü tüm çıplaklığıyla ortaya çıkartmıştır" dedi.

Açıklamada, "Üç yıldır Rojava'da Kürt halkının elde ettiği kazanımları boğmak için her diplomatik, askeri, ekonomik gücünü seferber etmiştir. Esad karşı bir kılıf altında Kürtlerle savaştırmak üzere her türlü radikal grupları eğitip donatarak Rojava'ya yollamıştır. Çetelere verdiği destek açık bir şekilde tüm dünyanın gözü önünde olan bir durumdur. Kobanê yaşanan süreç TC devletinin kesinlikle Kürt sorunu konusunda adım atma niyetinde olmadığı, hala ilk kuruluş döneminin Kürt imhası ve soykırımına dayalı zihniyetinin ilk gün ki gibi canlı olduğu açığa çıkmıştır. AKP hükümetinin çözüm sürecine bakışı Kürt imhasıdır" ifadeleri kullanıldı.

Komalên Ciwan, "AKP için çözüm Kürtleri imha etmektir" dedi ve şunları ekledi: "AKP’nin çözüm planı Kürtsüz bir Kürt çözümüdür. 27 gündür Kobanê kesintisiz devam eden büyük kuşatmaya karşı kahramanca bir direnişle karşılık veren YPG/YPJ Kobanê'de  tüm Kürdistan'ın ve insanlığın onur savaşını yürütüyor. Üç tarafı DAİŞ ve bir tarafı da AKP devleti tarafından kuşatmaya alınan Kobanê tarihi bir direnişle teslim olmayarak savaşıyor. Bu savaş insan iradesi ve gücünün her türlü teknik güçten daha üstün olduğunu ortaya çıkartmıştır. Onurlu ve özgür kürdün koşullar ne olursa olsun büyük savaş yürütebileceğini ortaya koymuştur."

"Çetelerin saldırıları üç yıldır planlı bir şekilde Kürt imhasına endeksli bir şekilde en baştan beri hazırlanmıştır" diyen gençlik hareketi, şöyle devam etti: "AKP-DAİŞ ittifakı sadece Rojava değil tüm onurlu Kürtlerin katliamını hedefliyor. Halkın Kürdistan'da ortaya koyduğu tepkileri kırmak için eli silahlı çetelerin halkımızı katletmesi bu planın ileri aşaması katliamın kuzeye taşmasıdır. Ortada olan, planlı bir şekilde bir soykırımdır. Kürtleri yurtlarından edip göçerterek dar bir alanda boğmak soykırımdan geçirme planıdır. Halkımızın büyük soykırım tehdidine karşı ortaya koyduğu refleksi bastırmaya çalışan AKP'ye karşı serhildanlar daha da güçlendirilerek devam etmelidir. Tüm Kürdistan gençliğinin bu soykırım tehdidini iyi okuyup ve gerekli refleksi göstermelidir. 6 gündür devam eden serhıldan sürecinde Kürdistan gençliği önemli bir rol oynamış ve serhıldanların öncü gücü olmuştur. Gelinen aşamada bu serhıldanların daha örgütlü ve sistemli bir şekilde devam ederek bu süreci devrime dönüştürülmelidir. Kuzey devrimi Kobanê'nin kurtuluşu olduğu gerçeğini unutmamalıyız. Bu bir ölüm kalım savaşıdır. Tüm dünya adım adım önce Şengal şimdi de Kobanê’nin katliamdan geçirilerek insansızlaştırılmasına seyircidir. Bu soykırım planını boşa çıkarmanın tek yolu Kobanê'de olduğu gibi görkemli bir direniştir. Bu direniş her yerde aralıksız sürmelidir zaferin yolu buradan geçmektedir. 21.yy’da Kürt halkına reva görülen bu soykırım planını durduracak temel güç yurtsever Kürdistan gençliğidir. Ya boynumuzu uzatacağız ensemizdeki kılıcın altına ya da kahramanca direnerek ve her yeri sömürgeciliğe dar ederek anavatanımız Kürdistan'da özgür ve onurlu bir şekilde yaşayacağız. Kürdistan gençliği yükseltmiş olduğu direniş bayrağını serhildanlarını daha da güçlendirerek zafere ulaşacaktır.  Gelişen serhıldanların bir üst aşamaya taşıyarak devam ettirmeliyiz.

Bu temelde tüm Kürdistan gençliğini bu devrim sürecini iyi okumaya ve yakınlaşmış olan devrimi gerçekleştirmeye çağırıyor, tüm sokak, mahalle, köyleri ve kasabaları birer serhıldan ve direniş kalesi haline getirmeye çağırıyoruz. AKP devletinin faşist güçlerini kesinlikle sokaklarımıza almamalıyız. Tutuklamalar karşısında kesinlikle sessiz kalınmamalı ve teslim olmamalıyız. Ortaya koyduğumuz tepki meşrudur ve bunu suç sayan karşısında daha da büyük direneceğiz.

Artık alanlarımızı faşist TC güçlerine kapatmalıyız, köy ve kentlerimize sömürgeci hiçbir gücü sokmamalıyız. Kobanê’de özerkliği yok edilmek istenen bir kente karşı onlarca yeni Kobanêler oluşturarak Kobanê üzerindeki kuşatmayı kırmalıyız. Bize bir kaybettirmeye çalışan bu akp-DAİŞ ittifakına bin kaybettirmeliyiz. Her saldırı karşısında daha da güçlenerek yürüyüşümüze devam edeceğimiz tüm düşmanlarımız tarafından bir daha görülmelidir.

Apocu Kürdün direniş tarihinde her büyük saldır karşısında daha da güçlenerek ve büyüyerek çıktığı gibi bu saldırı karşısından da büyüyerek çıkacağız hiçbir faşist güç bir daha Kürtleri karşısına almaya cesaret edememeli.


Tüm yurtsever Kürdistan gençliğini serhildanları daha da büyütmeye çağırıyoruz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder