13 Ekim 2014 Pazartesi

Gözaltı ve tutuklama terörü

AKP hükümeti, halkın Kobane ile dayanışma eylemlerine sokakta verdiği polis ve asker şiddetinin ardından şimdi de tutuklama ve gözaltı terörü başladı. Doğubeyazıt'ta 30 kişi, Siirt'te 16, Muradiye'de 11 kişi tutuklanırken, Iğdır'da 15, Karlıova'da 3 kişi gözaltına alındı. İstanbul Üniversitesi'nde 26 öğrenci gözaltına alındı.

DOĞUBEYAZIT 30 KİŞİ TUTUKLANDI
 
Doğubeyazıt'taki eylemler sırasında gözaltına alınan 50 kişiden 40'ı polisteki işlemlerinin ardından dün adliyeye getirildi. Savcılık ifadelerinin ardından 10 kişi serbest bırakılırken, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 30 kişi "Kamu malına zarar vermek" ve "Polise mukavemet" suçlamasıyla tutuklanarak, Ağrı Cezaevi'ne gönderildi. Gözaltında tutulan 10 kişinin ise bugün savcılığa sevk edilmesi bekleniyor. 

SİİRT'TE TUTUKLANANLARIN SAYISI 16'YA YÜKSELDİ
 
Siirt'te Kobanê direnişine destek eylemlerinde gözaltına alınıp tutuklananların sayısı 16'ya yükseldi.
Kobanê direnişine destek vermek ve IŞİD'in Kobanê'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla yapılan eylemler sonucunda gözaltına alınanlardan 18 kişilik son grup da dün akşam saatlerinde Siirt Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılığa sevk edilen 18 kişiden, 16'sı serbest bırakılırken, 2 kişi nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemede yapılan sorgularının Yasin Yılmaz ve Ahmet Demir adlı gençler tutuklandı. 4 gün süren olaylarda gözaltına alınan 63 kişiden 16'sı tutuklanmış oldu.

MURADİYE'DE 11 KİŞİ TUTUKLANDI
 
Muradiye'de, Kobanê protestoları sonucunda çıkan çatışmalarda gözaltına alınan 50 kişiden 11'i tutuklandı. 28 kişi savcılıkta serbest bırakılırken, tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilen 11 kişi, "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanarak, Van F Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 

IĞDIR'DA 15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
 
Iğdır'da gece saatlerinde polis ve özel hareket timleri 16 eve eş zamanlı baskın düzenledi. Yapılan baskınlarda 5'i çocuk, 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların içinde, iznini Iğdır'da geçirmek üzere bulunan bir askerin olduğu da belirtildi.
 
KARLIOVA'DA 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
 
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde ise bugün sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında Muhammmed Uzun, İbrahim Kurabudak ve Kenan Sona gözaltına alındı. 

İSTANBUL'DA EN AZ 26 GÖZALTI
 
İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nde IŞİD yanlıları bugün ellerinde bıçak, satır ve sopalarla kampüse girmek istedi. Ancak devrimci, demokrat, yurtsever öğrenciler buna engel oldu. Bu sırada iki grup arasında arbede yaşandı. Ardından fakülteye giren çevik kuvvet, gaz bombaları ile öğrencilere saldırdı, en az 26 öğrenciyi gözaltına aldı. 26 kişi Beyazıt Polis Merkezi'ne götürüldü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder