12 Ekim 2014 Pazar

YNK’ye bombalı saldırılar: En az 25 kişi hayatını kaybetti

Güney Kürdistan’ın Celewla kenti yakınındaki Karatepe beldesinde YNK’ye yönelik bomba yüklü üç araçla düzenlenen saldırılarda en az 25 kişi hayatını kaybetti.

DAİŞ çetelerinin işgali ardından çatışmaların yaşandığı Celewla yakınında bulunan Karatepe (Qeretepe) beldesinde bomba yüklü üç araç, YNK asayişi, belediyesi ve komitesini hedef aldı.  Her üç kurum da aynı bina içerisinde yer alıyor.  Patlamalarda elektik servisi ve eski peşmergeler derniğinin bir bürosu da ciddi zarar gördü.

Belde belediye başkanı Wahab Ahmed, Saat 10.30’da meydana gelen patlamalarda en az 25 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Bunların çoğunluğunun peşmerge saflarında savaşmak isteyen eski peşmergeler olduğu belirtiliyor.  Bu bilanço Federal Irak ordusunun yerel bir sorumlusu tarafından da doğrulandı.

AFP’ye göre Kürdistan Bölgesel hükümeti bünyesindeki üst düzey bir güvenlik sorumlusu  27 kişinin hayatını kaybettiğini  belirtti.

YNK Basın Bürosu PUKMedia’ya konuşan Karatepe belediye encümeni Eziz Rehim, bomba yüklü araçların patlatılması ardından belde sakinlerinin toplandığı bir sırada bu kez, halkın arasına dalan bir saldırgan üzerindeki bombaları patlattı. Saldırıda hayatını kaybedenler arasında kadın ve çocukların da olduğu bildirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder