12 Ekim 2014 Pazar

'YPG’ye silah verilsin bizim için yeter'

Milyonlar Kobanê’ye yönelik ambargonun kalkması ve acilen yardım koridorunun açılması talebiyle sokağa dökülürken, IŞİD kuşatması nedeniyle köylerini boşaltmak zorunda kalan Kobanê’li halkın tek istediği acilen YPG ile YPJ direnişçilerine silah sağlanması. ANF’ye konuşan ve savaşın şiddetlendiği 26 gün önce DAİŞ tarafından köyü ele geçirilen Halise Mohammed, “Biz kendimizden vazgeçtik yeter ki YPG’li savaşçılarımıza silah sağlansın” dedi.

DAİŞ çetelerin ele geçirdiği Kabanê ‘ne Batısındaki köylerinden Edikoye . DAİŞ kuşatması nedeniyle iki hafta önce Suruç Betxê köyüne göç etmek zorunda kalan dört çocuk annesi , 37 yaşındaki Halise Mohammed’in tek isteği YPG-YPJ direnişçilerine silah sağlanması.
 
KÖYDEKİ ARAPLAR DAİŞ DESTEKÇİSİ ÇIKTI !
 
Bir yıl önce eşi Ali’nin YPG saflarında savaşırken şehit düşmesi sonucunda dul kalan Mohammed, Edikoye köyüne, savaşın gölgesinde dört çocuğunu büyütürken, DAİŞ çteleri köyü kuşattı. Kadınlara ve çocuklara zarar gelmemesi için YPG-YPJ savaşçılarının gece saat 01’de köylerin boşaltılmasını istediğini anlatan Mohammed, “Bizim köyümüzü bir tarafından biz Kürtler, diğer tarafında ise Araplar yaşıyor. Tüm Kürtler köyü boşaltırken, Arap komşularımız tehlikeye rağmen kalmakta ısrar etti. Önce bu durumu anlam veremedim ve onlar için endişelendim. Ancak daha sonra DAİŞ çeteleriyle ilişkili olduklarını öğrendim ve yıkıldım. Oysa biz yıllardır beraber yaşadık, ekmeğimizi paylaştık. Bize bu denli düşman olan bu çetelere nasıl destekleyebildiler. Bu durum beni gerçekten çok sarstı. Biz köyü boşaltır boşaltmaz DAİŞ evlerimizi ele geçirdi. Hayvanlarımız hep telef etmişler, aç susuz bırakmışlar ” diye aktardı.
 
TÜRK DEVLETİ GÖLGE ETMESİN YETER
 
Geçici olarak çocuklarıyla birlikte Suruç’un Betxê köyünün ilk okulunda kalan ancak kalbinin her an Kobanê için attığını ifade eden Mohammed, bu vahşilere karşı YPG’nin verdiği tarihsel direnişin kendilerini ayakta tuttuğunu ifade etti.
 
Türk devletinin Kobanê’ye yönelik düşmanca yaklaşımını da lanetleyen Mohammed, Filistin için her fırsata sesini yükselten Türkiye’nin söz konusu Kürtler olunca yaşanan zulme göz yumduğunu vurguladı. “Yanlış anlaşılmasın biz Türkiye devletinden merhamet filan beklemiyoruz . Onların hangi tarafı tutuğunu zaten gayet iyi biliyoruz. Suriye halkına kucak açarken bize tek bir yardım eli dahil uzatmadılar. Buradaki halkımız ve İstanbul, Ankara’dan yardım getiren insanlar olmasaydı biz burada perişan olurduk. O nedenle onlardan tek bir talebimiz gölge etmesinler yeter “diye konuştu.
 
TEK UMUDUMUZ YPG !
 
DAİŞ gibi soğuk kanlı katilleri ancak aynı zihniyetteki canavarların destekleyebileceğini hatırlatan Mohammed, DAİŞ ‘in sadece Kürtler için değil tüm dünya için büyük bir tehlike olduğunu altını çizdi. DAİŞ’in çoluk çocuk demeden katlettiğine işaret eden Mohammed, yaşadıkları köye yakın yaşanan DAİŞ vahşetini şöyle aktardı: “Sınıra yakın bir köyde hayvanları otlatan 12 yaşlarında iki çocuk vardı. Kimseye zararları yoktu. Daha çocuktular. Bir gün bir telefon geldi. Arayan akrabamdı. Bana DAİŞ ‘in o iki çocuğu acımasızca katlettiğini söyledi. Başlarını kesmişler .Bunlar Müslüman olamaz bunlar açıkça şeytana hizmet ediyorlar”.
 
“Tek umudumuz YPG” diyen Mohammed, “Biz kendimizden vazgeçtik . Yardım istemiyoruz yeter ki YPG savaşçılarımıza silah sağlansın ve süren ambargo kaldırılsın. YPG’ye silah sağlanırsa zaten kazanacağız ve köylerimize geri döneceğiz “diye konuştu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder