12 Ekim 2014 Pazar

DİSKİ: Suyumuzun güvenliği üst düzeyde

AMED (ANF)-DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, halkta tedirginliğe neden olan söylentilerin asılsız olduğuna dikkat çekerek, içme suyunun Dicle barajından su depolarına kapalı devre sistemle ulaştığını söyledi. Sarı, su depolarının ise yüksek düzeyde güvenlik önlemleri altında tutulduğunu söyleyerek, halka “Suyunuzu damacanadan değil, her zamanki gibi musluklarınızdan için” dedi.


DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, dün akşamdan itibaren halkta panik yaratan “Diyarbakır sularına zehir katıldı” dedikoduları ile ilgili basın açıklaması yaptı. Sarı, asılsız dedikodunun su gibi kritik bir konuda yapıldığına dikkat çekerek, dedikoduların yayılmaya başlamasının üzerinden neredeyse 24 saat geçmesine rağmen hastanelere yansımış tek bir zehirlenme vakası olmadığını söyledi. Sarı, “Hastanelerde vaka olmaması dedikoduların kesinlikle tedirginlik ve panik yaratmaya yönelik olduğunu ortaya koymaktadır” diye konuştu.

SU KAPALI SİSTEMDE ULAŞIYOR

Sarı, Amed içme suyunun Dicle barajından kentteki herhangi bir binanın deposuna ve musluğuna kadar modern ve kapalı sistemlerle geldiğine dikkat çekti. 

Sarı, Dicle barajının bulunduğu alanın jandarma tarafından, ana depoların ve kentin muhtelif yerlerinde bulunan su depolarının bulunduğu alanların ise çift koruma bandı şeklinde ve 7/24 esaslı silahlı güvenlik görevlileri tarafından üst düzeyde korunduğuna vurgu yaparak “Suyun korunması olmazsa olmazlar arasındadır. Herhangi bir yerde herhangi bir şekilde müdahale edilmesi söz konusu olamaz. Suyumuzun güvenliği üst düzeyde tutulmaktadır” dedi.

HER GÜN ANALİZ YAPIYORUZ

DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün çok modern bir İçme Suyu Arıtma Tesisi olduğuna da dikkat çeken Sarı, “Her zaman dile getirdiğimiz gibi çevresel kirleticilerin Dicle Nehri kıyısında olmaması nedeniyle arıtmasak bile dünya standartlarına göre içilebilir bir suyumuz var. Ancak bizler yine de suyumuzu yüksek teknolojiye sahip Su Arıtma Tesisimizde arıtarak kente veriyoruz. Suyumuzun temizliği ile ilgili bir sorun yok” diye konuştu.

Sarı, bunun yanında uluslar arası niteliği olan ve sonuçları tüm dünyaca kabul edilmiş TÜRKAK tarafından akredite olmuş bir Su Kontrol Laboratuarları olduğunu da söyleyerek, “Laboratuarımız 24 saat esaslı çalışmaktadır. Her 3 dakikada bir elektronik ortamda, her gün İl Halk Sağlığı ile birlikte kentimizin 30-60 noktasından su numuneleri alıp analiz yapıyoruz” ifadelerini kullandı.   

MESAJ ATANLAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Sarı, halka mesaj göndererek tedirginlik yaratan bazı telefon numaralarına da ulaştıklarını açıkladı. Pazartesi sabahı bu kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Sarı, “Suçluların ortaya çıkarılmasını ve gerekli cezayı almalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

SUYUNUZU MUSLUKTAN İÇİN


Sarı dedikoduların, kısa süreli de olsa ilgiyi pet şişe ve damacana suya çektiğini kaydederek, halkın beliren korku nedeniyle bir süre olsa su içmediğini söyledi. Amedlilere seslenen Sarı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Halkımız yıllardan beri DİSKİ Genel Müdürlüğümüzün verdiği hizmetin kalitesini bilmektedir.  Bugüne dek nasıl ki halkımız bize güvendi bundan sonra da güvenmeye devam etsin. Suyumuzu gönül rahatlığı ile musluklarından içsin.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder