13 Ekim 2014 Pazartesi

Şengal ve Kerkük’te 9 çete öldürüldü


HPG BİM, Şengal’e bağlı Şilo bölgesindeki Varga Xaliya köyünde bulunan DAİŞ çetelerine yönelik 12 Ekim günü gerillaların 3 koldan eylem gerçekleştirdiğini açıkladı. Yine 12 Ekim günü Kerkük’e bağlı Abdila Xanım köyüne çetelerin sızma girişiminde bulunan çetelerin gerilla güçleri tarafından fark edildiğini ve vurulduğunu açıkladı.

Yazılı bir açıklama yayınlayan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), 12 Ekim günü saat 21:00’da gerillaların Şengal’e bağlı Şilo bölgesindeki Varga Xaliya köyünde bulunan DAİŞ çetelerine yönelik 3 koldan eylem gerçekleştirdiğini açıkladı. Çetelerin eylem gücüne yönelik pusu attığı ve pusunun erkenden fark edilerek, çetelerin ferdi silahlarla etkili bir şekilde vurulduğunu belirten HPG BİM, “Burada net 7 çete öldürmüştür. Diğer bir kolumuz ise çetelerin bulunduğu iki evi hedef alarak ağır ve ferdi silahlarla etkili bir şekilde vurmuştur. Burada ise çetelerin ölü ve yaralı sayıları netleştirilememiştir. Yine 12 Ekim günü saat 18:00'de Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) çetelere karşı bir suikast eylemi gerçekleştirmiş ve burada 1 çete öldürülmüştür” dedi.

Çetelerin, 12 Ekim günü saat 18:00’da Kerkük’e bağlı Abdila Xanım köyüne sızma girişiminde bulunduğunu da açıklayan HPG BİM “Gerilla güçlerimiz çetelerin sızmasını erkenden fark ederek etkili bir şekilde bu çete grubunu vurmuştur. Burada 1 çete öldürülmüş ve 1 çete yaralanmıştır” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder