12 Ekim 2014 Pazar

Sınırın iki yakasında direniş sürüyor


DAİŞ çetelerinin saldırılarına karşı Kobanê’de YPG/YPJ savaşçılarının, Suruç’ta da sınır hattında nöbet tutanların direnişi kesintisiz sürüyor. Komünal yaşamın oturtulduğu direniş nöbetindekiler, Kobanê için yardım koridorunun açılmasını istedi.

DAİŞ çetecilerinin üç taraftan saldırılarını devam ettirdiği Kobanê’de YPG/YPJ savaşçılarının direnişiyle çeteciler ağır darbeler alırken, Suruç sınır hattında tutulan direniş nöbetleri devam ediyor. Defalarca asker ve polisin müdahalesine rağmen sınırdaki nöbet yerlerini terk etmeyen halk, bugün Kobanê sınırına daha yakın bölgelerde nöbet tutmaya başladı. Siirt, Şırnak, Silopi, Mersin, Amed, Dersim ve Muş gibi yerlerden gelen kitle, Suruç’a bağlı Mahser ve Mıseynter köylerinde nöbet tutuyor.

DİRENİŞ NÖBETİNDE KOMÜNAL YAŞAM SÜRÜYOR
Türkiye ve Kürdistan’dan gelen kitlenin direniş nöbeti tuttuğu Mahser Köyü’nde direnişçiler gece boyunca uyanık kalarak gözetleme yaparken, sabah saatlerinde köy içinde yapılan temizlik çalışmalarına Amed Büyükşehir Belediyesi temizlik araçları da katıldı. Temizlik çalışanlarının işlerini bitirdikten sonra çıktıkları temizlik aracının üzerinden dürbünle çatışmaları takip etmesi ve nöbete katılmaları dikkat çekti.

BOŞALTILAN KÖYLERE GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAK
Daha önce askerler tarafından güvenlik gerekçesiyle yapılan saldırılar sonucu boşaltılan köylere, köy sakinleri dahil insanların giriş çıkışları yasaklanmış durumda. Boşaltılan köyler olan Zehwan, Büyük ve Küçük Etmanek ve Kobanê Serxet öyleri dahil Suruç tarafına şu ana kadar onlarca havan mermisi düşerken, birçok ev zarar gördü, onlarca kişi yaralandı.

YARDIM KORİDORU AÇILMALI
Mahser ve Miseynter köylerinde direniş nöbetine devam eden binlerce kişi,  Kobanê’ye yardım koridoru açılmasını talep ettiler. Koalisyon ülkelerinin uçaklarının zaman zaman DAİŞ çetelerinin bulunduğu alanları vurduğunu ancak bununla birlikte Kobanê’de büyük bir insanlık dramının yaşanmaması için insani yardım koridoru açılması gerektiğine vurgu yaptı.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder