12 Ekim 2014 Pazar

Devrim Dilok Rojava’da hayatını kaybetti

PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi, Batı Kürdistan’da tedavi gören Devrim Dilok kod adlı Bilal Öztan’ın hayatını kaybettiğini belirterek, ailesine başsağlığı mektubu gönderdi.
 
Yapılan açılamaya göre 1964 İslahiye/Antep doğumlu, 1999 Hollanda katılımlı, Devrim Dilok kod adlı Bilal Öztan, 1 Ekim 2014’de Batı Kürdistan’da hayatını kaybetti. Açıklamada Öztan’ın mesleği “müzisyen” olarak belirtilirken, faaliyet alanları Avrupa, Xakurkê, Maxmur ve Tev-Çand olarak ifade edildi.
 
PKK Yürütme Komitesi, PAJK Yürütmesi ve PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi imzasını taşıyan bir mektup Öztan’ın ailesine gönderildi. PKK bayraklı zemine yazılan 12 Ekim 2014 tarihli mektupta, “Kürt halkının özgürlük davasını kendi yaşamının biricik anlamı olarak gören yiğit ve onurlu dava arkadaşımız, sevgili evladınız Devrim Dilok Yoldaşımız, 1 Ekim 2014 tarihinde tedavi gördüğü Rojava’da tüm çabalara rağmen, kurtarılamayarak ölümsüz şehitler kervanına katılmıştır” denildi.
 
Mektupta şu ifadeler yer aldı: “Katıldığı günden şehit düştüğü güne kadar her anını ülkemizin özgürlüğe kavuşması, Kürt halkının özgürce yaşaması ve dünya insanlığı içinde hak ettiği onurlu yeri alması için, halkına, ülkesine ve Önder Apo’ya karşı duymuş olduğu büyük sevgi, bağlılık ve fedakârlıkla çalışmış olan Devrim Dilok Yoldaşımızın Şehadeti bizler için büyük bir acı ve kayıp olurken, yaşam, mücadele ve kişiliğiyle onurlu bir miras bırakarak ölümsüz Şehitler kervanına katılmıştır.
 
Tüm Kürdistan halkının ve sizlerin başı sağ olsun. Acınızı derinden paylaştığımızı ve silah arkadaşları olarak, yoldaşımızın şahadetinden sizler kadar büyük acı duyduğumuzu bilmenizi isteriz. Biz bu acıyı, taşıdığı silahı ve bayrağı layıkıyla taşıyarak ve tüm şehitlerin çizgisinde mücadeleyi yükselterek büyük bir anlam, irade ve kesin başarı gerçekliğine dönüştürmeye çalışıyoruz. Siz değerli aile fertlerinin de yaşanan şahadeti büyük bir sabır ve metanetle karşılayıp aynı doğrultuda yaklaşacağınızdan hiçbir kuşku duymadığımızı ifade etmek istiyoruz.
 
Hiçbir halk bedel ödemeden özgürlüğüne kavuşmamış ve onurlu yaşamı hak etmemiştir. Acılara son vermenin en doğru yolu, şehitlerimizi ölümsüzleştirmektir. Bunun anlamı ise, onların bağlı bulundukları amaçları gerçekleştirmek için daha fazla mücadele etmektir. Mücadele yükseldikçe, şehitlerimiz de halkımızın engin yüreğinde sonsuza kadar yaşayacaklardır.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder