13 Ekim 2014 Pazartesi

KCK heyeti Güney Kürdistan parlamentosu başkanı ile görüştü

KCK’den bir heyet, Güney Kürdistan Parlamentosu Başkanı ve parlamentodaki partilerin temsilcileriyle görüşme yaptı. Görüşmede Kobanê’deki durum, Kuzey Kürdistan’daki serhildanlar ve Kürdistan ulusal kongresine ilişkin konular ele alındı.
Görüşmeye ilişkin açıklama yapan KCK Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Ferhan Amara, "KCK heyeti olarak Kürdistan bölgesel parlamentosu başkanı Yusif Mihemed, PDK, YNK, Goran, Yekgirtûya Îslamî ya Kurdistanê ve Komela Îslamî ya Kurdistanê fraksiyonlarının temsilcileriyle toplandık" dedi.

Amara Kobanê'deki durum, Kuzey Kürdistan’daki serhildanlar ile Kürdistan ulusal kongresine dair görüş alış verişinde bulunduklarını ifade etti.

KCK Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Ferhan Amara, belirtilen her üç konuya ilişkin parlamento başkanının tutumunu ortaya koyduğunu ve Türk devletinin serhildana kalkan halka yönelik saldırılarını kınadığını söyleldi. Güney Kürdistan Parlamentosu başkanı Yusif Mihemmed’in  ulusal kongrenin de bir an önce gerçekleşmesi için tüm gücüyle çaba sarf edeceğini ifade ettiğini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder