13 Ekim 2014 Pazartesi

Danimarka'daki Kürt kadınlarından Kobanê kampanyası

Danimarka Kürt Kadın Derneği üyeleri, hem yapılan eylemlere katılıyor, hem de Kobanê için dayanışma programları düzenliyor.

Danimarka’da yaşayan Kürt kadınlarının kurduğu Kürt Kadın Derneği üyeleri bir taraftan düzenlenen eylemlere katılırken, diğer taraftan da dayanışma programları yapıyor.

“Kobanê’ye sen de elini uzat” şiarıyla yola çıkan Kürt kadınları, Danimarka’nın başkenti Kobanê’deki Kürt Toplum Merkezi’nde bir dayanışma programı düzenlemişti. Kadınlar önceki gün de Hillerød kentinde “Kobanê’ye sen de elini uzat” dayanışma programı düzenledi. Program kapsamında onlarca Danimarkalı kadına ulaşan Kürt kadınları, Kobanê’deki son gelişmeler hakkında bilgilendirmede bulundu, yardım kampanyası düzenledi.

Kadınlar dün de Kaponehag’ın Høje Tåstrup semtindeki bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe kadınlar çocukları ile birlikte katıldı. Kürt Kadın Derneği hakkında kısa bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Kobanê’deki süreç hakkında bilgilendirme yapıldığı etkinlikte Heyva Sor a Kurdistane’nin yardımları hakkında da bir sinevizyon gösterildi.

Kürt Kadın Derneği yetkilileri, kadınların evlerinde yaptığı yemekleri satarak ve başlattıkları kampanya kapsamında toplanan bütün gelirlerin, Kobanê’de saldırıya uğrayan halka, özellikle kadınlar ve çocuklara gönderileceğini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder