13 Ekim 2014 Pazartesi

Bitlis ve Doğubayazıt'ta Kobanê eylemleri

Kobanê direnişini sahiplenme eylemleri Bitlis ve Ağrı’da devam etti. Bitlis’te DBP ve HDP öncülüğünde bir araya gelen kitle, Kobanê direnişini sahiplenmek için bir yürüyüş düzenledi. Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde ise esnaf kepenk açmadı.

BİTLİS

Bitlis'te DBP ve HDP öncülüğünde bir araya gelen kitle, Kobanê direnişine sahiplenme yürüyüşü düzenledi. Aralarında DBP İl Başkanı Mehmet Can Demir, Belediye Eş Başkanı Hüseyin Olan'ın da bulunduğu çok sayıda kişi Mahallebaşı Mahallesi'nde bir araya gelerek, "Bijî berxwdana Kobanê", "Katil IŞİD işbirlikçi AKP", "Kobanê IŞİD'e mezar olacak", "Bijî serok Apo" sloganları ile yürüyüş düzenledi. Mahalle sakinlerinin de tencere tava çalarak desteklediği yürüyüşün sonunda açıklama yapan DBP İl Başkanı Mehmet Can Demir, Kobanê'de verilen destansı direnişe dikkat çekerek, IŞİD çetelerinin emperyalist güçlerden aldığı güçle girmeye çalıştığı Kobanê'de, YPG ve YPJ savaşçılarının direnişine çarptığını ve bundan böyle de bu direnişe çarpacağını dile getirdi. 

DOĞUBAYAZIT


Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, DAİŞ’in Kobanê'ye saldırmasını ve AKP'nin tutumunu kınamak amacıyla esnaflar bugün de kepenk açmadı. Fırın ve eczanelerin dışında tüm işyerlerinin kapalı olduğu ilçede, cadde ve sokaklar adeta polis ve asker kuşatması altında. Gün içerisinde DBP İlçe Örgütü'nün, 4 gün önce çıkan olaylarda gözaltına alınıp tutuklana 30 kişi ve ilçenin polis asker kuşatmasında oluşuna dair açıklama yapması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder