12 Ekim 2014 Pazar

Alman siyasetçiler DAİŞ yandaşlarından tehdit alıyor

Kürtlere yönelik katliamlarını devam ettirmek isteyen DAİŞ ve diğer selefi örgütler, Avrupa’da katliamlara karşı tavır alan siyasetçileri de tehdit ediyor. Almanya’da birçok siyasetçinin DAİŞ ve yandaşı gruplardan tehditler aldığı bildiriliyor.
Die Welt gazetesinde yer alan haberde, Rheinland-Pfalz eyaletinde yaşayan Tobias Huch adlı işadamı ve siyasetçi ile Hessen Eyalet Parlamentosu Milletvekili İsmail Tipi’nin aldıkları tehditlere yer verildi. Gazetenin haberine göre, Almanya’daki bazı politikacılara yönelik selefilerce internet üzerinden tehdit mailleri gönderilirken, bu kişiler sosyal medyada ‘kafa kesme’ gibi insanlık dışı uygulamalarla tehdit ediliyorlar.
İşadamı ve aynı zamanda Liberal Demokrat Parti (FDP) eyalet gençlik örgütü yöneticisi olan Tobias Huch’a yönelik tehditler, Şengal katliamı sonrasında arttı. Sosyal medyada örgütlenen aşırı radikal selefi grupların hedefine oturan Huch, Güney Kürdistan’daki mültecilere içme suyu götürmek için 300 bin euro değerinde bağış toplamıştı.
Hewler yakınlarındaki kamptaki zorlu yaşamda etkilenen Tobias Huch, DAİŞ çetelerine yönelik eleştirilerine ağırlık verirken, batılı ülkelerin Kürtlere yönelik yetersiz dayanışmasına karşı çıktı. Ancak Tobias Huch’un DAİŞ çetelerine yönelik tavrı ve Kürtlerle dayanışması Almanya’daki bazı selefileri kızdırdı.
Huch’a email yoluyla ve ya sosyal medya üzerinden yöneltilen tehditlerde, ‘kafasının kesileceği’ ve ‘son yazını geçireceği için keyfini çıkarması’ gerektiği yazılıyor.
PIERRE VOGEL VE ÇEVRESİNDEKİ SELEFİLER TEHDİT EDİYOR
Gazeteye konuşan Tobias Huch, kendisine yönelik tehditlerin Alman asıllı selefi Pierre Vogel ve çevresindeki kesimlerden geldiğini söyledi. Huch’u tehdit eden selefi grubun internet sayfasında ise, liberal genç politikacının ‘aşırı sağcı’ olduğu ve İslam’a karşı düşmanlık beslediği iddia ediliyor.
Tobias Huch’a yönelik tehditler nedeniyle polis tarafından evinin gözetildiği ve kendisinin daha az sıklıkta kafe ve restoranlara uğradığı da haberde yer aldı. Gazeteye konuşan Huch, tehditlerden dolayı korkmadığını, ancak artık daha dikkatli davrandığını söyledi.
“KAFAMI KESMEK, VURMAK, TAŞLAMAK VE İDAM ETMEK İSTİYORLAR”
Die Welt haberinde ayrıca, Hessen Eyalet Parlamentosu üyesi İsmail Tipi’nin de şiddet yanlısı selefilerden tehdit aldığı bilgisi verildi. Hessen’deki radikal selefi gruplara karşı çıkışlarıyla bilinen Tipi, gazeteye yaptığı açıklamada, “neredeyse her gün tehdit ediliyorum. Bana yönelik tehditlerde fantazinin sınırı yok. Selefilerin tehditlerinde kafamı kesmek, vurmak, taşlamak, idam etmek istediklerini söylüyorlar ve daha birçok öldürme isteklerini dile getiriyorlar” dedi.
İsmail Tipi, selefilerden tehdit alan siyasetçileri hukuka başvurmaya çağırırken, kendisini daha önce eden Sabri bin Abda isimli selefi ise yaz aylarında para cezasına çarptırılmıştı.
Tipi’nin üyesi olduğu Hristiyan Birlik Partisi (CDU) Federal Meclis İçişleri Komisyonu Başkanı Wolfgang Bosbach ve FDP lideri Christian Lindner de, tehdit alan siyasetçilerin yargı yoluna gitmelerini istediler. Her iki siyasetçi, tehditlere boyun eğilmemesini isterken, tehditlerle amaçlananın da ‘diz çöktürmek’ olduğunun altını çizdiler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder