13 Ekim 2014 Pazartesi

Oramar taburu üç gündür İlikiya, Çarçela ve Avaşin’i bombalıyor


Dağlıca (Oramar) Taburu üç gündür İlikaya, Çarçela ve Avaşin bölgesini bombalıyor.

Hakkarı’nın Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca (Oramar) Taburu’dan 3 gündür İlikaya, Çarçela ve Avaşin bölgesinin bombalanıdğı belirtildi. Bu yıl yapımına başlanan Tela Karakolu, Rahmo, Yeşiltaş (Ştazın) Taburu, Oramar ve Kamışlı (Sineva) taburuna yoğun asker ve mühimmat sevkıyatı yapıldığı belirtilirken, bombalamanın yapıldığı alanlarda bulunan yaylalarını terk etmek zorunda kalan halkın, hayvanlarını alarak bölgeden çıktığı kaydedildi. 

İlçe merkezinde de polisiye önlemler yoğunlaştırılırken, çevre il ve ilçelerden ilçeye çok sayıda zırhlı araç ve polis getirildiği belirtildi. Özel hareket timlerine ait akreplerin ve özel hareket timlerinin sayısının arttığı ilçede, gece pusulamalarının da arttığı belirtiliyor.

Gece saatlerinde Esentepe, Orman mahallesi ile Yenimahalle ve Kuruköy yolu üzerine pusu atıldığı öğrenilirken, son 3 günden beri Yüksekova - Şemdinli - Federal Kürdistan Sınır hattı, Dağlıca, Dostki bölgesi, Şehidan, Çarçela, İkiyaka dağları, Avaşin, Mor Dağı, İspiriz dağları üzerinde yoğun heron hareketliliği yaşanıyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder