13 Ekim 2014 Pazartesi

Sınırdaki halk direniş nöbetinde ısrarlı

DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye yönelik saldırılarının ardından Urfa’nın Suruç ilçesi sınır hattında başlayan nöbet eylemi 29’uncu gününde çatışma sesleri altında tüm gece boyunca devam etti.

DAİŞ çetecileri saldırılarına tarihi bir direnişle cevap veren Kobanê’ye destek vermek için Türkiye ve bölgenin birçok noktasından gelerek direniş nöbetinde yer alan binlerce kişi Suruç’a bağlı Mahser ve Miseynter köylerindeki eylemleri dün gece de devam etti.

DAİŞ çetecilerinin Kobanê’nin doğu ve batısında geliştirdiği saldırıların YPG ve YPJ güçleri tarafından kırılmasının ardından, güneyde de çete saldırılarının püskürtüldüğü duyulması nöbet eylemindeki binlerce kişi arasında büyük bir sevincin yaşanmasına neden oldu. Sabah saatlerine kadar devam eden çatışma seslerinin ardından koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının hava saldırısı sonucu büyük patlamalar meydana geldi. Bombalanan noktalardan uzun süre dumanlar yükseldi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 6 noktada devam eden ancak çatışmaların kent merkezine doğru kaymasıyla iki günden bu yana Mürşitpınar Sınır Kapısı’na (Kobanê Serxet) yakın köyler olan Mahser ve Miseynter köylerinde tutulan direniş nöbetleri sürüyor.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder