13 Ekim 2014 Pazartesi

19 YPG ve YPJ savaşçısının cenazesi morga kaldırıldı


Kobanê direnişinde yaşamını yitiren 13 YPG/YPJ savaşçısının cenazesi Urfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna, 6’sının cenazesi de Siverek Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kobanê'de YPG/YPJ güçleri ile DAİŞ çeteleri arasında 15 Eylül'den bu yana yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren 13 YPG/YPJ savaşçısının cenazesi, Urfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kobanê'de tahliyelerin yaşandığı 5 Ekim gecesinden bu yana Urfa'ya getirilen, Leyla Xalip, Mazlum Doğan, Mahmud Rewi, Ayşe Yıldırım, Mehmet Mustafa, Halil El Mehemed, Heyif Ali, Mehmet Ali, Ceğerxwin, Kurtay, Rohat Muş, Veysel Muhammed, Muhammed isimli Kuzey Kürdistanlı ve Kobanêli YPG ve YPJ direnişçilerinin cenazeleri, Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan alınarak otopsi işlemeleri için önce Urfa Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

Otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından direnişçilerin cenazeleri ailelerinin geleceği güne kadar Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morguna kaldırıldı. 

Öte yandan yine Kobanê’ direnişinde yaşamını yitiren ve isimleri öğrenilemeyen 6 savaşçının cenazesi de Siverek Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder