12 Ekim 2014 Pazar

Kouchner: Kobanê’de teslim olduk

Fransa eski dışişleri bakanı Bernard Kouchner, uluslararası topluluğun Rojava konusunda pasifliğini eleştirerek, “Bize o kadar yakın olan Kürtlerin gözümüzün önünde ölümünü seyretmek skandal.  Bu alçaklığımız karşısında ne ile ödüllendirileceğiz?” diye konuştu. Kouchner, Türkiye’nin çetelerin geçişine izin verdiği ve Kobanê’ye askeri yardımların ulaşması için koridor açılmamasını ise, “Türkiye politik hesap yapılıyor, bu kabul edilemez” biçiminde değerlendirdi.
 
Journal du Dimanche’a konuşan Fransa eski dışişleri bakanlarından Bernard Kouchner, DAİŞ çetelerinin Rojava’ya yönelik saldırılarına karşı uluslararası topluluğun sessizliğini eleştirdi. “Bu durum üzüntü verici” diyen Kouchner, “Kobanê’de DAİŞ’in barbarlıkları karşısında teslim olduk” diye konuştu.
 
Gazete yorumunda “Kobanê’de Suriye Kürtleri Türk-Suriye sınırını ele geçirmeye çalışan cihatçılara karşı savaşıyor. Ankara ise Suriye Kürtlerine PKK’ye yakın oldukları gerekçesiyle çok ‘tedbirli’ bir şekilde yaklaşıyor” diyerek Kobanê’deki direnişi sütunlarına taşıdı.
 
Fransa eski Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, “Suriye Kürtleri, Sincar dağında Êzîdileri kurtarmak için kahramanca bir savaş yürüttü. Bize o kadar yakın olan Kürtlerin öldürülmesini seyretmek skandal. Bu alçaklığımız karşısında ne ile ödüllendirileceğiz. Hiçbir şeyle” diye konuştu.
 
ANKARA’NIN POLİTİK HESAPLARI KABUL EDİLEMEZ
 
Türkiye’nin Kobanê’ye askeri güçlerin ulaşmasını engellediğine de dikkat çeken Kouchner, “Ankara’nın politik hesapları kabul edilemez” diye tepki gösterdi. Kouchner, Türkiye’nin DAİŞ çetelerinin geçişine izin verdiğini de hatırlatan Kouchner, “Türkiye, DAİŞ Kürtlere de saldırıyor diye buna izin verdiği”ni de belitti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder