12 Ekim 2014 Pazar

HDP Grubu Akşam gazetesi ve AKP'li bir vekili kınadı

HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, HDK Eşsözcüsü Sebahat Tuncel'i hedef gösteren Akşam gazetesi ve AKP'li vekil Mehmet Erdoğan'ı kınadı.  Grup Başkanvekilleri, "son derece tehlikeli bir girişim" diyerek, özür isterken, Tuncel'in başına gelebilecek herhangi olumsuz bir durumdan Akşam gazetesi ve hükümetin sorumlu olacağı uyarısında bulundu.
 
HDP Grup Başkanvekilleri yazılı bir açıklama ile Akşam gazetesi ve AKP Antep Milletvekili Mehmet Erdoğan'ı kınadı.  Açıklamada, "Demokratik çözüm ve barış sürecinin ilerletilmesi için var gücüyle çalışan, son şiddet olaylarının son bulması ve olası provokasyonların önüne geçilmesi için son derece sorumlu bir yaklaşım ortaya koyan partimize yönelik, özellikle iktidara yakın medya kuruluşları tarafından siyasi bir linç kampanyası yürütülmektedir" denildi.
 
Açıklamada şunlar ifade edildi: "Söz konusu medya organlarında her gün Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş’ı, partimizi ve Meclis grubumuzu, halkımızı hedef alan, psikolojik savaş amaçlı haber ve yorumlar yer almakta; HDP, ırkçı grupların ve odakların hedefi haline getirilmeye çalışılmaktadır.
 
Özellikle Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan’ın partimizi hedef alan sözleri, medyadaki bize yönelik saldırı amaçlı haber ve yorumları daha da tetiklemektedir.
 
Bu haber ve yorumların tek merkezden servis yapıldığı açıkça anlaşılmaktadır."
 
Bugün Akşam Gazetesi’nde yer alan "gerçek dışı" bir haberde, İstanbul Milletvekili ve HDK Eş Sözcüsü Sayın Sebahat Tuncel'in, Antep’te yaşanan olayların ve ölümlerin sorumlusuymuş gibi gösterilerek açıkça hedef haline getirildiği tepkisinde bulunan  Grup Başkanvekilleri, şöyle devam etti:
 
"Aynı haberde AKP Antep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın, Sayın Tuncel’i suçlayıcı, hedef gösterici beyanları da yansımıştır. Bir milletvekilinin, iddiaların doğru olup olmadığını sorgulamadan, ne olduğunu anlamadan kalkıp bir başka milletvekilini suçlaması, hedef göstermesi son derece üzücü olmuştur.
 
Bir milletvekilinin herhangi bir yere gidip gitmemesi, o milletvekili hakkında herhangi bir suçlamanın kanıtı ve gerekçesi olamaz. Kaldı ki, bir vekilin her gün her yerde olması, halkın sorunlarıyla ilgilenmesi zaten onun temel görevidir. Özellikle de bunu siyasi linç kampanyasının gerekçesi haline dönüştürmek son derece tehlikeli bir girişimdir.
 
AKP Milletvekili Erdoğan da, Akşam Gazetesi’nin başlattığı linç kampanyasının ortağı olmuştur. Bu tutumlarından dolayı Akşam Gazetesi yönetimini ve Milletvekili Erdoğan’ı kınıyoruz. Bir an önce vekilimizden ve partimizden özür dilemeye çağırıyoruz.
 
Sayın Tuncel’in başına gelebileceklerden Akşam Gazetesi Yönetimi, AKP Milletvekili Erdoğan ve hükümetin sorumlu olacağının bilinmesini istiyoruz.
 
Buradan bir kez daha hassas günlerden geçtiğimiz şu günlerde medyayı, Eş Genel Başkanımızdan vekillerimize kadar partimizi ve Meclis grubumuzu hedef alan yayınlardan vazgeçmeye, tek merkezden servis yapılan kirli propaganda içerikli haberlere yer vermemeye çağırıyoruz. "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder